Incremanta prop d’un 25% el nombre d’usuaris de l’Aula d’Estudis en la recta final del curs

358
Aula d'Estudis de la Biblioteca Martorell
Aula d'Estudis de la Biblioteca Martorell

Del 13 de maig al 21 de juny, han fet ús de l’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell un total de 2.000 persones, un 24,46% més que el mateix període de l’any passat, quan hi van passar 1.223 estudiants. En aquesta edició s’ha augmentat l’horari del servei obrint l’equipament 13 hores més a la setmana. Els dilluns i els diumenges han estat els dies de més afluència. Durant aquest temps, es va respirar un ambient d’estudi tranquil i de concentració per part dels assistents.

L’Aula d’Estudis ha funcionat de dilluns a diumenge, de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 23.00h. L’horari d’aquest servei és una extensió del de la mateixa Biblioteca. Per fer les estadístiques d’usos només s’han tingut en compte els usuaris que han fet servir l’Aula d’Estudis fora de l’horari d’obertura de la Biblioteca, ja que durant la resta d’hores resulta impossible diferenciar el nombre de persones que entren a l’equipament per fer servir els serveis bibliotecaris dels qui només venen a estudiar.

La directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, ha explicat que, davant les peticions dels estudiants per tal que aquest servei també s’ofereixi durant els dissabtes a la tarda i els diumenges, l’Ajuntament va decidir augmentar l’horari d’obertura dels caps de setmana. D’aquesta manera han passat d’obrir durant 55 hores a 68 hores setmanals. Això ha suposat un gran increment en el nombre de persones que han fet ús de l’Aula d’Estudis, 777 persones més que el mateix període de 2018.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

El dia amb menys afluència de visitants de la setmana ha estat el divendres i la setmana més fluixa de tot el període d’obertura ha estat la darrera, ja que la majoria d’estudiants ja havien acabat la selectivitat i els exàmens. Durant la darrera setmana, només quedaven alguns estudiants universitaris i opositors. Els diumenges han estat un dels dies amb més afluència d’usuaris, quasi tant com els dilluns, ha destacat Parera.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

Aquest any, a més, s’ha editat un cartell per anunciar les Aules d’Estudis que ofereixen les diferents biblioteques del Baix Llobregat Nord, la qual cosa, segons Parera, ha ajudat a difondre encara més aquest servei.