Infants de la Llar Riu de Sons descobreixen amb un taller l’obra del pintor Jaume Muxart

589

La Llar d’Infants Riu de Sons i Museus de Martorell han col·laborat en la realització d’una novedosa activitat de sensibilització artística dirigida a infants de 2 i 3 anys que els apropa a conèixer el pintor Jaume Muxart i la seva obra. 24 alumnes del centre han pres part en uns tallers a l’aula, per ara s’estan completant amb una visita al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis. L’objectiu de l’activitat és fomentar entre els infants l’expressió i la creativitat des de ben petits.

Des del passat 4 i fins el 23 de juny, 24 nens i nenes de la Llar d’Infants Riu de Sons estan fent visites cada dijous a l’equipament cultural en grups de 6, acompanyats de la directora de la llar Lídia Torras, la tècnica de Museus de Martorell, Yolanda Insa, una tutora i una educadora de l’escola. Una activitat per “fomentar entre els més petits altres formes d’expressió i de creativitat, despertar-los els sentits i que parlin del que veuen, que curiosament sol ser molt diferent en cada cas”, explica Torras.

Aquesta iniciativa té com a origen la visita anual que feia el centre al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) anomenada So i color, “una activitat que fèiem fruit de la inquietud artística que té el nostre centre. Però cada cop les famílies eren més reàcies per temes econòmics i pel risc que suposa traslladar a Barcelona nens i nenes tan petits. Així que vam pensar que, ja que teníem un museu d’art aquí a Martorell, podíem fer el mateix, però a casa i coneixent l’obra d’un pintor local”, diu Torras.

Visita dels infants al museu
A la primera part de l’activitat, Museus de Martorell va fer arribar a la llar d’infants imatges de l’artista i quatre làmines amb obres seves, per a que els nens verbalitzessin quines formes i colors hi veien i també es posessin a pintar. La segona part és la visita al museu en grups reduïts: “que els nens vegin les obres de l’artista, que puguin saber què és un museu, què s’hi pot trobar, com ens hi hem de comportar i quin respecte s’ha de tenir a les obres d’art”, diu la directora del centre. El resultat final, segons explica, està sent molt bo “per l’entusiasme, la gran creativitat i imaginació que demostren tenir els més petits quan els posem al davant una obra d’art. Per tot plegat, tenim moltes ganes de repetir l’experiència”.