Infants i gent gran gaudeixen de jocs d’època en la quarta trobada intergeneracional

563

Una cinquantena d’infants del col·legi Els Convents i una desena d’avis dels esplais de Martorell han participat activament en la quarta trobada intergeneracional dins la 27a Setmana de la Gent Gran a la plaça de l’Església. Salt de corda, pintures, bitlles, xapes i contacontes han estat algunes de les propostes que els avis han preparat per als infants.

Com jugaven els nostres avis? Aquest és el fil conductor de la trobada intergeneracional que, per quart any consecutiu, s’ha portat a terme aquest dimarts. Maria Albert, de la junta de l’esplai de gent gran de Buenos Aires, explica que “cada any fem un intercanvi de jocs amb els infants i disfruten molt perquè ara ja no es juga d’aquesta manera. Aquesta activitat és un èxit i cada any hi ha més il·lusió per preparar-la”.

Els infants s’impliquen al màxim i volen descobrir com jugava la gent gran. Arense Rodríguez assegura que “hem jugat a saltar la corda, hem pintat, hem escoltat un conte i hem jugat a bitlles. Estem molt contents perquè els avis i àvies de Martorell són molt amables”.

La trobada intergeneracional ha acabat amb una xocolatada amb melindros i una visita plegats a l’Esplai de gent gran La Via.

Una programació fins divendres

La 27a Setmana de la Gent Gran té continuïtat aquest dimarts (17.30h), a la Biblioteca Martorell hi haurà la conferència La insuficiència cardíaca a càrrec de la Dra. Flora i l’infermera Gemma Comerma, de l’Hospital Sant Joan de Déu. El dimecres hi haurà exercicis de gimnàstica de manteniment al Pavelló a les 09.30h, i el Passeja un pony amb nosaltres a la Residència Anoia a les 11.00h. A la tarda, a l’esplai de Buenos Aires (17.00h) hi haurà les xerrades Els serveis socials adreçats a la gent gran -amb professionals de serveis socials bàsics-, iMesures de seguretat a les persones grans, amb la Creu Roja i l’ABP dels Mossos d’Esquadra.

La Coral Harmonia i els alumnes de l’Escola Municipal de Música protagonitzaran el dijous una tarda musical a la Residència Sant Joan de Déu a les 17.00h, i divendres es farà una visita a l’exposició 100 anys a l’avantguarda de la restauració monumental a La Caserna (11.00h), i el passi del documental Àngels i visita a l’exposició Muxart. Color i composició.

La Setmana clourà a la tarda a El Progrés (17.00h) amb el berenar, homenatge a les persones que fan 84 anys i espectacle amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera. Marcet recorda que “per al berenar, cal inscriure’s de manera individual o grupal a qualsevol dels dos esplais fins dimarts 2 de juny. Es pagaran 2 euros i s’assignarà taula, per evitar aglomeracions”.

Els jubilats podran també visitar, al llarg de tota la setmana, una exposició de fotografies antigues a l’Esplai La Vila, i tindran gratuïtat per visitar els museus de l’Enrajolada i Vicenç Ros, fent-ne reserva prèvia al telèfon 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat.