Ingressa a presó un home per sis robatoris amb intimidació arreu de Catalunya

931
Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de les Unitats d’Investigació de Martorell i Sants-Montjuic, conjuntament amb la Unitat Central d’Atracaments, van detenir el 18 de novembre un home, de 46 anys, sense domicili conegut, com a presumpte autor de sis robatoris amb violència i intimidació a diferents poblacions catalanes, entre elles Martorell.

Els fets que van motivar les indagacions de la unitat d’investigació de Martorell van tenir lloc el 9 de novembre. A les 16.30h, un home, amb la cara mig coberta, va intimidar amb arma de foc les caixeres d’un establiment comercial de Martorell, va sostreure els diners en metàl·lic de la caixa enregistradora i va fugir.

L’endemà, poc després de les 17.00h, una altra botiga de la mateixa marca, aquest cop a Bellpuig (Urgell), va patir un robatori violent amb el mateix modus operandi que a Martorell. D’aquest segon comerç també es va emportar els diners de la caixa.

El 13 de novembre, el mateix home va fer un robatori amb intimidació a una sucursal bancària al Prat de Llobregat, on també va amenaçar els treballadors amb una arma de foc, es va emportar una quantitat de diners en metàl·lic i també va aconseguir fugir del lloc.

Els investigadors van concloure que es tractava del mateix autor en tots els casos i, un cop identificat, van iniciar-ne la recerca amb l’objectiu de detenir-lo. Al mateix autor se li atribueixen també tres robatoris amb violència i intimidació fets en només dos dies, el 2 i 3 de novembre, a usuàries de caixers automàtics del districte de Sants-Montjuic de Barcelona. En aquests tres darrers casos l’atracador abordava les víctimes i les intimidava quan sortien dels caixers, obligant-les a lliurar-li les quantitats de diners que havien tret dels caixers automàtics, sota amenaça de punxar-les.

En el dispositiu policial van participar les unitats d’investigació de Martorell Sants-Montjuic i de la Unitat Central d’Atracaments. El 18 de novembre el van detenir a Igualada (Anoia). L’arrestat, amb 13 antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.