Inici dels monogràfics per a la recerca de feina al Centre de Promoció Econòmica

474

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha iniciat aquesta setmana els tallers monogràfics gratuïts programats dins el seu Club de la Feina, amb el seminari Com trobar feina si tens més de 40 anys. Una vintena de persones en situació d’atur inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell han participat d’aquest primer taller de 4 hores de durada.

Aquesta formació, com les tres següents programades en els pròxims mesos, estan conduïdes per l’experta Cèlia Hil Morgades, l’orientadora professional 2.0, formadora i psicòloga, amb l’objectiu de millorar les competències professionals i personals dels seus participants a fi de tenir més possibilitats d’èxit en el mercat professional.

La recerca de feina en aquests moments de crisi es fa complicada. Estem davant un món laboral que ha canviat de paradigma i que té al voltant de 4 milions d’aturats a nivell de l’estat espanyol. Si a això li sumem la dificultat de l’edat, la recerca d’una nova ocupació es fa difícil si no es té una bona salut emocional i psicològica, i coneixements del mercat laboral per poder dissenyar una estratègia efectiva.

Durant la sessió Com trobar feina si tens més de 40 anys, la formadora ha donat a conèixer als participants recursos i eines per trobar feina quan ja tens certa edat, explicant de manera dinàmica diferents recursos a tenir en compte: com ressaltar l’experiència en el currículum, com s’ha de treballar el networking, portals i eines específiques per a aquestes edats, feina a l’estranger, acreditació de competències, gestió de l’autoestima i l’emprenedoria.

L’objectiu d’aquesta sessió és oferir a les persones amb certa edat que busquen feina un conjunt d’eines per millorar els coneixements en l’accés al mercat de treball, aprofundint en temes, eines i informacions concretes que poden ser de molta utilitat, tant per facilitar el procés de recerca com per afrontar alguns dels reptes que suposa el fet d’estar a l’atur.

El perfil d’assistents al taller han estat demandants d’ocupació inscrits al Servei Local d’Ocupació de Martorell, majors de 40 anys amb alfabetització mínima i amb ganes de millorar el seu procés de recerca activa de feina.

Monogràfics Club de la Feina

El següent taller programat Ets jove i vols treballar? Eines per aconseguir-ho, es realitza el 22 d’abril amb l’objectiu de donar recursos per la recerca de feina a la gent jove. Al mes de maig es realitza un monogràfic referent als diferents tipus d’entrevistes de feina amb les que ens podem trobar, Com passar una entrevista de selecció per competències. Finalment l’oferta formativa proposa al mes de juny un monogràfic d’eines de coaching i Programació Neurolingüística per enfortir l’estat emocional dels participants alhora de buscar feina, Com gestionar l’atur amb eines de coaching i Programació Neurolingüística.