Inscripcions obertes a la 8a edició del Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Nord

453

Els ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, han posat en marxa la convocatòria del 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que té l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves d’aquests ajuntaments. El termini per inscriure-s’hi està obert fins el 28 de febrer.

El concurs, coordinat per l’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica, té cinc categories i busca augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

La tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles, explica que “el certamen s’emmarca en el programa Fem Xarxa, Fem Empresa, que es va posar en marxa l’any 2014 arran de la reestructuració d’altres iniciatives similars que s’havien dut a terme a la zona. Amb aquest certamen, el programa Fem Xarxa, Fem Empresa buscarà també acostar-se als joves”. En aquest sentit, un dels objectius que s’ha marcat l’organització és “potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora jove a la comarca. Per fer-ho, una de les cinc categories del Concurs d’Iniciatives Empresarials d’enguany, va enfocada exclusivament al públic jove”.

Concretament, es premiarà la millor idea jove de negoci que sorgeixi dels centres d’ensenyament del Baix Llobregat Nord. El guardonat rebrà 2.000 euros i tindrà la possibilitat de publicar la seva idea al diari La Bústia.

Al certamen hi podrà participar qualsevol empresa que s’adeqüi amb les bases: des d’un negoci centenari que darrerament ha implementat una mesura de caràcter innovador, fins a una empresa de nova creació. Com a requisits generals, es demana que les empreses que vulguin participar en aquesta edició del Concurs d’Iniciatives Empresarials tinguin el domicili social o fiscal situat en una de les set poblacions del Baix Llobregat Nord i que no s’hagin presentat en cap de les dues edicions anteriors del concurs. Tampoc entraran a competició aquells projectes empresarials que ja hagin resultat guardonats altres anys.

En aquesta recuperada edició dels premis es proposen cinc categories diferents:

Millor empresa innovadora. Premi de 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€.

Millor empresa ( trajectòria empresarial) en el sector comerç. Premi de 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€.

Millor empresa (trajectòria empresarial) en el sector serveis. Premi de 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€.

Millor incitativa empresarial promoguda per a col·lectius majors de 45 anys. Premi de 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€.

Millor idea jove de negoci. Premi de 2.000€ (1.000€ per al centre d’ensenyament i 1.000€, per al guanyador o grup de guanyadors) publicació de la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord).

En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria.

Aquests premis estan subjectes als impostos corresponents segons la normativa legal vigent.

La inscripció i documentació ha de ser lliurada fins el 28 de febrer de 2017 als serveis d’atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria (Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires).