Inscripcions obertes a un taller de ‘booktubers’ adreçat a joves lectors

792
Taller de 'booktubers'
Taller de 'booktubers'

La Biblioteca Martorell acollirà el proper mes de març un taller de booktubers per a joves de 12 a 16 anys. L’activitat, gratuïta, vol apropar nois i noies a la lectura a través de Youtube i que aprenguin tots els passos per confeccionar un vídeo en el qual comentar i compartir experiències al voltant dels llibres que llegeixen. El curs l’ha programat la Diputació de Barcelona amb el suport de la Regidoria d’Ensenyament i l’impartirà l’empresa 4fanTICBCN.

Booktuber és el terme que defineix les persones que utilitzen Youtube per penjar vídeos on fan comentaris crítics i recomanacions de llibres. És un fenomen que funciona des de fa anys i que, en alguns casos, ha comportat milions de reproduccions. Una part important dels booktubers són joves aficionats a la lectura que volen explicar i compartir les seves experiències literàries a la xarxa.

Convertir-se en un booktuber i aprendre a fer un vídeo per comentar llibres i mostrar la passió per la lectura és la finalitat del curs, segons Josep Vila, fundador de 4fanTICBCN; que fa cursos per estimular la creativitat juvenil en diverses arts -teatre, literatura, dansa, fotografia- a través del món audiovisual i difondre-les a les xarxes socials.

Josep Vila, fundador de 4fanTICBCN

El taller se celebrarà els 6, 13, 20 i 27 de març, de 17.30 a 19.30h. Vila explica que l’objectiu és “que els joves s’ho passin bé, que potenciïn el cuquet de la lectura si ja el tenen i que s’hi habituïn o el fomentin si no l’han desenvolupat tant. Pretenem posar en relleu que llegir és una manera de comunicar-se amb altres nois i noies de la seva edat i que el món de la lectura pot ser molt divertit”. I tot això, “aprenent habilitats com saber gestionar la vergonya i fomentar la creativitat”.

Josep Vila, fundador de 4fanTICBCN

Els participants coneixeran l’univers booktuber i les seves característiques i descobriran el canal Bibliotubers Barcelona. Aprendran les eines (tutorials) d’edició de vídeo, imatge, so i tipografies, i crearan continguts tractant els plans, psicologia dels colors, il·luminació i so, narrativa (fer un guió), editar i crear el vídeo, penjar-lo i promoure’l a xarxes socials i comunitats. Per Vila, “al llarg del curs fem una pila de professions: des de muntador, guionista i editor de vídeo, i aprofundim en l’ús del Youtube. I tot seguint una dinàmica molt participativa, que comporta una experiència molt satisfactòria”.

Josep Vila, fundador de 4fanTICBCN

Inscripcions al Complex Educatiu

En Josep i la booktuber catalana Mixa (Anna Pardos) s’encarregaran d’impartir les classes. Les places són limitades i les inscripcions es poden fer a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Complex Educatiu (c/ Josep Tarradellas, 11), o bé trucant al telèfon 93 775 25 38. La inscripció és gratuïta.