Instal·lades les plaques amb codis QR als edificis més emblemàtics del nucli antic

429

La regidoria de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament de Martorell ha instal·lat plaques amb codis QR a les façanes dels principals edificis del nucli antic amb el propòsit de difondre el patrimoni històric de la nostra localitat a través dels telèfons intel·ligents o tauletes.

S’han col·locat sis plaques de metacrilat de 20x20cm a les façanes de l’Ajuntament, el Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna, el Museu Municipal Vicenç Ros, l’Enrajolada Casa-Museu Santacana, l’església de Santa Maria i al Parc de Can Cases. Segons l’acceptació, la iniciativa s’ampliarà a algun edifici emblemàtic més.

La tècnica de Turisme, Mònica Ayllon, ha explicat que “a les plaques podem trobar informació bàsica de l’edifici o equipament i un codi QR que, en fer la captura des d’un telèfon intel·ligent o d’una tauleta, ens remet al web de Turisme, turisme.martorell.cat per rebre’n informació complementària”.

El codi del Parc de Can Cases està vinculat a les rutes de senderisme, el de l’Ajuntament als esgrafiats de la Vila, i la resta d’edificis enllacen amb itineraris a peu pel casc antic.

Nova web Turisme
El web de Turisme de l’Ajuntament de Martorell es va posar en marxa el mes de setembre passat. La pàgina està estructurada en cinc apartats: Patrimoni, Senderisme, Itineraris Culturals, Fires i festes, i Guia pràctica. S’ha donat predomini a la informació gràfica i a unes fitxes pràctiques que es poden descarregar per fer els itineraris, ja siguin les rutes a peu o els itineraris culturals.

A l’apartat de Guia pràctica hi ha informació sobre transport públic, on dormir, ofertes combinades turístiques i enllaços d’interès a les pagines web de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat.