‘Instants previs’, espectacle de poemes teatralitzats per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

563

Els actors i rapsodes, Joan Sobrevals i Marta Tricuera, han presentat aquesta tarda a la Biblioteca Martorell l’espectacle Instants previs, per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. Un muntatge teatralitzat i musicat sobre l’excitació d’aquells moments abans que passi alguna cosa, a través de paraules boniques d’autors com Papasseit, Estellés, Casagran o Montllor.

“El millor moment d’una relació de parella és quan encara no ha començat. Segons la teoria dels instants previs, sempre és millor el que està a punt de passar que el que acaba passant”.

Amb aquestes paraules, basades en la Teoria del instants previs de la relació d’una parella del periodista Albert Om, ha començat l’espectacle Instants previs, “poesia teatralitzada amb tocs de música i humor que ha tingut com a premissa explicar la importància dels moments abans que passi alguna cosa”, segons ha definit l’actriu MartaTricuera.

Els protagonistes han aconseguit transformar en un cúmul de sensacions textos poètics d’autors tan coneguts com Salvat Papasseit, Estellés, Ovidi Montllor o Roc Casagran, i “trencar aquells lligams que a vegades té la poesia, tot desfent el to del recitador”, ha dit Joan Sobrevals. Així, han tractat temes universals com l’amor, la vida, l’amistat o la mort.

Els actors, tots dos vallesans, són llicenciats a l’Institut del Teatre i han participat en muntatges al Teatre Nacional de Catalunya. Recentment, hem pogut veure a Josep Sobrevals (1981), actor i músic, a El rei Lear (Lluís Pascual, Teatre Lliure 2015) i també a El Mercader de Venècia (Rafael Duran, TNC 2012), així com a TV3 a les sèries Pop Ràpid (2011), Ventdelplà (2009), Infidels (2009) i El cor de la ciutat (2007/09). Marta Tricuera (1986), actriu i presentadora, ha participat en nombroses obres de teatre al Teatre del Sol de Sabadell i a la Joventut de la Faràndula, on és actriu d’un dels Pastorets més populars de Catalunya. Actualment, Marta Tricuera treballa per les companyies AlGalliner teatre, Il·lús teatre, Cia Estrena Morena i a la Jove Companyia del Teatre Nacional de Catalunya, on a participat aTirant lo Blanc, dirigida per Pere Planella.

La presentació de l’espectacle a Martorell ha anat a càrrec del presentador del programa Martorelletres de Ràdio Martorell (91.2FM), Josep Díaz, qui ha tingut un record especial per Mossèn Josep Maria Ballarín, mort el passat 18 de març. La directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, ha recitat el poema Preneu les roses, que Olga Xirinacs ha escrit per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2016.

Amb motiu de l’efemèride, la biblioteca ofereix durant el mes de març l’exposició Posa’t un poema a la butxaca, amb els millors llibres de poesia per a tots els públic.