Israel Núñez posa punt i final a una VolCat reduïda a dos dies

798
Israel Núñez (imatge: VolCat)

El ciclista martorellenc Israel Núñez ha acabat la VolCat en la catorzena plaça, una prova que enguany s’ha reduït a només dos dies, enlloc dels quatre habituals, arran de la pandèmia del coronavirus. La VolCat s’ha corregut a Igualada, on ha tingut el centre neuràlgic i des d’on han arrencat les dues etapes que s’han dut a terme el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre.

Representant l’equip Massi, Núñez ha completat els 114 quilòmetres i els 2.900 metres de desnivell en els dos dies de cursa. El primer dia, l’etapa va tenir el recorregut més llarg, amb 64 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell. I va ser dissabte quan el corredor martorellenc va trobar-se més a gust, amb la catorzena plaça a la butxaca. L’esportista assegura que va donar una bona imatge en manar a la cursa a l’inici, tot i el trencament del grup a l’equador de la prova.

Israel Núñez, ciclista martorellenc

En la segona etapa, una caiguda va endarrerir Núñez, que va haver de fer tasques per adequar la bicicleta i arribar a la meta: “vaig haver de solucionar la bicicleta com vaig poder i fent malabars”. Amb tot, va baixar fins la vint-i-cinquena plaça, onze posicions per sota de l’etapa anterior.

Tot i caure en l’etapa de diumenge, la VolCat va acabar amb bones sensacions per al ciclista martorellenc, que va classificar-se en el catorzè lloc, a 21:59 del guanyador, Francesc Guerra. De fet, Guerra (de l’equip IronTech-Tecnic-Ambisist) va manar a la primera etapa, va cedir en la segona, en favor d’Alejandro Gómez (Olympia Cycles), i va adjudicar-se la VolCat 2020.

Israel Núñez explica que estava pendent de La Portals, la cursa que passeja per la falda de Montserrat i que enguany homenatja Joseba Beloki. Aquesta cursa no va poder disputar-se en la data que estava prevista, el mes d’abril, i ajornada per al 18 d’octubre, ha tornat a cancel·lar-se.