Itinerari pimes per abordar un creixement financer equilibrat i sostenible a l’empresa

378

Una vintena d’empreses i emprenedors han participat en l’itinerari per a pimes: ‘A la recerca de l’equilibri financer a l’empresa’ realitzat al Centre de Promoció Econòmica de Martorell durant els mesos de juny i juliol. La consultora Avenç Assessors, SL ha sigut l’encarregada de conduir els diferents tallers de la mà dels experts i formadors Miquel Sacristán i Núria Soriano.

L’itinerari ha plantejat 3 tallers de 2 sessions de 4 hores cadascun (24 hores totals), de formació pràctica i acompanyament personalitzat, que ha orientat als diferents participants en com assolir una cimentació financera òptima i ha permès conèixer com enfocar qualsevol procés de creixement a l’empresa d’una forma sòlida i sostenible. Finalment, les empreses que han realitzat l’itinerari complert poden gaudir del diagnòstic financer de la seva empresa a càrrec dels formadors.

El primer taller emmarcat en l’itinerari, ‘Gestió financera i negociació bancària avui’ ha proporcionat als participants els coneixements per millorar la gestió de circulant d’una empresa. Els formadors han mostrat com abordar la negociació bancària i com enfocar les situacions de reestructuracions o refinançaments. Finalment, s’ha realitzat un repàs dels productes bancaris i les fonts de finançament alternatives.

Al següent taller dedicat a la tresoreria de l’empresa, ‘Descobreix les eines per gestionar amb èxit la tresoreria de la teva empresa’, hi han participat 10 empreses. Els formadors han donat a conèixer com gestionar els cobraments i els pagaments, i les causes que originen tensions de tresoreria en una pime. Durant la segona sessió els participants han après a fer un pla de tresoreria, l’eina imprescindible per a pilotar el dia a dia de qualsevol negoci i han conegut els instruments per detectar les necessitats de tresoreria de l’empresa, eines per solucionar-la i pràctiques per millorar la capacitat de generar tresoreria que té l’empresa.

Finalment, l’itinerari ha clos amb el taller ‘Descobreix les noves Fonts de Finançament Alternatives’, on els experts han mostrat les possibilitats de finançament que ofereix la banca i altres entitats de finançament alternatiu repassant el Catàleg de finançament alternatiu, identificant totes les possibilitats que avui té una pime i un autònom i donant les pautes per gestionar-les.

Consulta les accions formatives del mes de juliol