IV Concurs de receptes de cuina saludable de la temporada de l’estalvi i la cuina fàcil i sana ‘La recepta THAO Martorell 2012’

282

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), a través de la regidoria de Salut de l’Ajuntament de Martorell, ha posat en marxa el IV Concurs de receptes de cuina saludable de la temporada d’estalvi i la cuina fàcil i sana.

El concurs s’adreça als nens i nenes escolaritzats a Martorell o residents a Martorell, que tinguin entre 3 i 12 anys. (de P3 a 6è de Primària). Hi haurà dues categories: receptes d’Educació Infantil i receptes d’Educació Primària.

Suport de les famílies
L’objectiu del concurs és la presentació de receptes de cuina fàcils i saludables a un preu assequible. Els alumnes poden rebre l’ajuda dels pares, mares, avis i àvies o altres familiars que vulguin participar-hi en el foment de la nutrició saludable.

Es valorarà la originalitat de la recepta, la diversitat dels ingredients utilitzats, que els ingredients siguin assequibles, i la presentació. Les receptes guanyadores seran anomenades ‘Les receptes de l’estalvi de Martorell’.

Presentació de les receptes
Únicament es pot presentar una recepta per participant i es farà en el format facilitat pel Patronat, original i fotocòpia, a les escoles o a les dependències del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (Centre Cultural, Pl. de les Cultures s/n, 2a planta), o a l’Ajuntament al c. Mur, 61, 1a planta, departament de Salut.

Un cop entregada se li lliurarà el justificant de la seva recepció, que serà la fotocòpia degudament segellada pel centre, pel Patronat o per l’Ajuntament. Les receptes es podran lliurar bé durant l’horari escolar a la pròpia escola, bé de dilluns a divendres de 9.30 a 14 hores 17.00 a 20.00 al Patronat i de dilluns a dissabte de 9.30 a 14.00 hores a l’Ajuntament. El període de recepció serà fins al 4 de maig.

Premis pel ‘Daltabaix’
Els premis del IV Concurs de receptes de cuina saludable de la temporada d’estalvi i la cuina fàcil i sana són els següents:
Un premi a Educació Infantil: Un dinar saludable, per a la unitat familiar, a un restaurant de Martorell concertat per l’Ajuntament, i la publicació de la recepta a la web municipal.
Un premi a Educació Primària: Un dinar saludable, per a la unitat familiar, a un restaurant de Martorell concertat per l’Ajuntament, i la publicació de la recepta a la web municipal.
Un premi a la millor presentació a escollir entre les dues categories: Un dinar saludable, per a la unitat familiar, a un restaurant de Martorell concertat per l’Ajuntament, i la publicació de la recepta a la web municipal.
El lliurament dels premis es farà durant la celebració del ‘Daltabaix’, previst pel 13 de maig.
Adherits al Programa Thao-Salut infatil, des de 2009

L’Ajuntament de Martorell l’any 2009 es va adherir al Programa Thao-Salut infantil, per a la prevenció de l’obesitat en els nens i nenes del municipi. Des de fa tres es realtiza el concurs de receptes de cuina saludable amb l’objectiu de fomentar el consum d’aliments saludables, estimular la nutrició saludable i l’aprenentatge de bons hàbits.

El programa Thao es desenvolupa mitjançant temporades de foment dels diferents aliments saludables. Aquest any s’està duent a terme la temporada de l’estalvi i la cuina fàcil i sana amb el lema “Econòmica, fàcil i sana…el triple de bona!”.