Jaume Muxart estrenarà a l’abril l’exposició ‘Un miler d’ulls’ a la galeria Carmen Galofré

469

El pintor martorellenc, Jaume Muxart, estrenarà el proper 7 d’abril a la nova galeria Carmen Galofré de Barcelona (antiga galeria René Metras) l’exposició Un miler d’ulls. Una mostra sobre la mirada que pretén recuperar la contemporaneïtat d’un artista que ha marcat una línia molt personal.

L’inesgotable Jaume Muxart, de 93 anys d’edat, no ha deixat de pintar des que es va iniciar en la pintura fa més de setanta anys; segons les seves paraules: “pinto per viure i no deixaré de pintar fins que em mori”.

L’artista va ser un dels membres del grup Taüll (Barcelona, 1955) al costat de: Marc Aleu, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Jordi Mercadé, Antoni Tàpies i Joan Josep Tharrats, i és l’únic que segueix viu i pintant amb estil expressionista, intuïtiu, visceral, original i contemporani a aquella època.

Després d’inaugurar el febrer de 2015 al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis l’exposició Flors i colors amb una seixantena d’obres florals, ara s’ha dedicat a pintar, “gairebé de manera obsessiva”, un miler de quadres amb els ulls i la mirada com a tema central. “Els ulls per a un pintor són molt importants, perquè hi veus l’interior de les persones”. Muxart ha anat perdent la vista amb el pas del temps, però això no li impedeix seguir pintant. La seva pintura és ara més colorista que mai i té molta textura, tot és matèria i color.

La col·lecció Ulls de Jaume Muxart, un dels pintors que ha participat activament en l’avantguarda del segle XX, defensant en tot moment la pintura com a mitjà de coneixement i expressió, romandrà exposada del 7 d’abril al 7 de juny a l’Espai Carmen Galofré (Consell de Cent, 331). “La galeria acollirà quadres de gran format emmarcats a l’entrada i uns 700 quadres pintats sobre fusta de doble dècima a l’interior”, segons ha avançat l’artista.