'Joan Brossa: Escolteu aquest silenci'
'Joan Brossa: Escolteu aquest silenci'

Del 15 al 19 de maig, Martorell se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que es commemora mundialment el 18 de maig. Tres de les quatre activitats programades es destinen a divulgar la figura del poeta, dramaturg i artista plàstic, Joan Brossa. La Nit dels Museus 2019, en canvi, proposarà als participants investigar un assassinat ocorregut a Martorell al segle XVII.

Aquest dimecres, 15 de maig, la Ludoteca dels Museus s’ha traslladat dels jardins de l’Enrajolada al Muxart Espai d’Art, on s’ha fet un taller familiar sobre poesia visual entorn de l’exposició Joan Brossa. Escolteu aquest silenci, que es pot visitar fins al 30 de juny al museu de la plaça de les Hores. La vicepresidenta de la Fundació Joan Brossa, Glòria Bordons, farà aquest divendres, 17 de maig, a les 18.30h, la conferència ‘Processos de creació en Joan Brossa’ al Muxart Espai d’Art.

Pel proper diumenge, 19 de maig, s’ha previst l’espectacle familiar Brossabadat on, segons ha detallat la tècnica de Museus, Yolanda Insa, es barrejarà màgia i lectura, llibres i fantasia, a través de contes i rondalles prenent com a protagonista principal el poeta Joan Brossa. Tindrà lloc a les 12.00h, al Muxart Espai d’Art.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

La Nit dels Museus

Museus de Martorell i el Centre d’Estudis Martorellencs, amb el suport de l’Aula de Teatre i TIM Teatre, organitzen dissabte, 18 de maig, La Nit dels Museus 2019. Aprofitant l’exposició Martorell en temps de Joan Cererols, instal·lada a La Caserna, muntaran un joc de pistes i un recorregut per la Vila que permetrà reviure un assassinat ocorregut a Martorell un diumenge d’abril de l’any 1600, ha avançat Insa. Els participants necessitaran un telèfon mòbil amb connexió a internet per desxifrar codis QR i auriculars.

Yolanda Insa, tècnica de Museus