Joan Cererols serà molt present en els actes del Dia Internacional dels Museus d’aquesta setmana

796
Visites teatralitzades
Visites teatralitzades

Museus de Martorell programa per aquesta setmana quatre activitats artístiques en el marc del Dia Internacional dels Museus, que es commemora el 18 de maig. Els continguts d’enguany seran la inauguració de dues exposicions, un espectacle infantil i un concert que rememora la figura del compositor martorellenc Joan Cererols. Els actes es faran a l’Enrajolada, el Museu Vicenç Ros i el Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis.

Dimecres, 16 de maig, s’estrena la programació als jardins de l’Enrajolada Casa-Museu Santacana amb un berenar pels infants i la representació d’El senyor de les Baldufes, de la companyia Penélope y Aquiles (17.30h). Per la tècnica de Museus de Martorell, Yolanda Insa, “és un espectacle teatral en el que l’artista fa girar baldufes de diferents tamanys, per a un públic familiar amb infants de 3 a 10 anys”. Afegeix que “el fem aquí aprofitant que cada dimecres s’hi celebra la Ludoteca dels Museus, que reivindica el paper de les joguines antigues”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i a casa nostra se celebrarà amb la inauguració de l’exposició Joan Claret. 10 figures, al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis, a partir de les 19.00h. Inclou 10 creacions d’aquest artista contemporani (1929-2014) i referent de l’art abstracte català, que es mariden amb 10 poemes escrits per 10 poetes actuals. És comissariada pel seu fill, Albert Claret, i Vicenç Altaió, i lluirà en aquest punt fins l’1 de juliol.

Dissabte, Nit dels Museus amb concert i exposició

El Museu Municipal Vicenç Ros acollirà dissabte la Nit dels Museus homenatjant el compositor local Joan Cererols en el 400 aniversari del seu naixement. Primer, amb un concert de la formació de música barroca Dichos Diabolos “titulada Les altres veus, i que és un recorregut per la vida de Cererols a través d’una selecció de peces pròpies, litúrgiques i paralitúrgiques, i d’autors que van conviure amb ell, com Mateo Romero, Carlos Patiño i Gabriel Manalt”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

En acabar, s’inaugurarà l’exposició pictòrica Inspiració Montserrat, visible al museu fins al 16 de novembre. Es dedica també a l’Any Cererols “perquè va ser monjo de Montserrat. Hem aglutinat obres dels nostres museus i del Frederic Marès de Barcelona que mostren la muntanya i la Moreneta”. El motiu de reunir-les al Vicenç Ros és el fet que “al llarg de l’any albergarà diversos concerts per commemorar l’efemèride”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

La mostra s’inaugurarà just després del concert i “si el temps ho permet, ho completarem amb un petit refrigeri a la galeria exterior del museu, amb destacades vistes de la muntanya de Montserrat”, afegeix Insa.

Per a les dues activitats de la Nit dels Museus d’aquest dissabte, cal fer inscripció prèvia trucant al 93 774 22 23 o bé enviant un correu electrònic a museus@martorell.cat.

Programació del Dia Internacional dels Museus 2018

Actes del Dia Internacional dels Museus
Actes del Dia Internacional dels Museus