Joan Rovira i la fira de cervesa artesana han tancat el cinquè i darrer dia de Festa Major

477

Joan Rovira, la Fira de la cervesa artesana, Danses del món, l’actuació de l’Esbart Fontcoberta i la visita teatralitzada al Museu Municipal Vicenç Ros han protagonitzat la festa final de la Festa Major 2016. La plaça de l’Església ha sigut l’escenari central de les propostes del darrer dels cinc dies de gresca. La jornada d’aquest dimarts, festa local a Martorell, s’ha viscut d’una manera més relaxada però no menys intensa que la resta.

El matí ha començat amb una nova visita teatralitzada, que ha preparat Museus de Martorell, per fer arribar el patrimoni local a un públic més familiar. La visita s’ha fet al Museu Municipal Vicenç Ros i hi ha assistit una vuitantena de persones. Un frare caputxí ha guiat als visitants, ja que l’equipament ocupa, des de l’any 1945 una part de l’antic convent de Caputxins. També hi ha participat el fundador del museu, Vicenç Ros. Ambdós personatges han estat interpretats per l’actor Gerad Bidegain qui assenyalava que “m’ha fascinat especialment la figura de Vicenç Ros perquè, malgrat era una persona controvertida, va saber defensar aquest projecte cultural i patrimonial com és el museu que porta el seu nom”.

La guia de Museus de Martorell, Gemma Jiménez, ha anunciat que les visites teatralitzades “les tornarem a repetir per les festes del Roser i en dates assenyalades perquè han tingut molt bona acceptació”. La intenció era “donar-li un caràcter més lúdic a la difusió del patrimoni local i apropar-lo a un públic més familiar i ho hem aconseguit, ja que, unes 160 persones ens han visitat” ha afegit Jiménez.

L’Esbart Fontcoberta a El Progrés

Una altra dels atractius d’aquest dimarts ha estat l’actuació de l’Esbart Fontcoberta de Banyoles a El Progrés. L’entitat està celebrant el 35è aniversari amb un espectacle de coreografies de creació pròpia i danses d’arrel tradicional. Ha destacat la posada en escena de Balneari, una coreografia de Leo Quintana que l’esbart va estrenar fa tretze anys i que ara han tornat a recuperar en motiu d’aquestes tres dècades i mitja de trajectòria.

Cervesa, danses i Joan Rovira per acabar

La plaça de l’Església ha acollit la fira We want beer amb la degustació de les cerveses artesanes de Volstead (Martorell), Vandals Cervesers (Boí-Taüll), Cervesa La Pirata (Súria), Arriaca (Yunquera de Henares), Vic Brewery (Vic) i Cerveses Espiga (Sant Llorenç d’Hortons), Hope (Sant Sadurní d’Anoia) i Carla, la cuinera de La Vila. En total s’han venut uns 600 gots i s’estima que unes 1.500 persones han passat per la plaça a degustar cervesa.

L’espectacle Danses del Món de Baila Descalza i el concert de Joan Rovira, amb unes 300 persones al fossar de l’Església, presentant Peix sense espina han completat la festa final de la Festa Major de 2016.