Jornada de benvingudes i comiats a un Consell d’Infants participatiu i implicat amb el poble

1757
Fotografia de família del Consell d'Infants. El Progrés
Fotografia de família del Consell d'Infants

El Consell d’Infants s’ha reunit aquest matí al teatre d’El Progrés per donar la benvinguda a 16 nous membres de quart de Primària i agrair la tasca feta pels 13 de sisè curs que exhaureixen mandat. L’òrgan promou la participació dels escolars en la vida municipal a través del debat i l’elaboració de propostes, el treball en equip i el vot. L’alcalde Xavier Fonollosa ha anunciat l’execució de la proposta més votada en els darrers pressupostos participatius infantils -creació d’una app per denunciar els desperfectes a Martorell-, i ha dit que també s’implementaran la resta de demandes formulades.

El Consell és un òrgan creat el 2015 i promou la participació dels nens i nenes en la presa de decisions sobre temes que afecten Martorell. 42 en formen part com a representants de quart, cinquè i sisè de Primària de les escoles locals. 38 han assistit a l’acte, que s’ha iniciat amb la presentació dels nous membres i que ha continuat amb els parlaments de l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, i la regidora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones, Núria Canal. També s’han projectat 2 vídeos que mostren el treball fet pel Consell el curs passat, s’ha reconegut als infants que exhaureixen mandat i, tots plegats, s’han fet una fotografia de família.

Consell d'Infants a El Progrés
Consell d’Infants a El Progrés

Els membres sortints han coincidit que el seu pas pel Consell els ha permès fer nous amics, debatre i treballar en equip. Així ho han expressat, per aquest ordre, Andrea Simón; Marc Ramírez; Jana Oliveras; Lluís Mercadé; Sara Hidalgo; Manel Gutiérrez; Dídac Franco; Lucía Antón; Juan Manuel Montoro; Ariadna Catalán; Lluís Garrido i Alícia García.

Intervenció dels infants que finalitzen mandat al Consell

Fonollosa ha elogiat “la feina fantàstica que heu fet. He quedat bocabadat amb les idees que ens heu fet arribar i que de vegades tenen més sentit comú que les que fem els adults”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora Riera ha lloat “la visió comunitària que heu tingut de pensar no només en el vostre carrer o escola, sinó en el conjunt del poble. Per això, vam reservar una part de diners dels pressupostos participatius 2017 a fer realitat a les vostres idees”.

Míriam Riera, regidora Participació

Canal ha agraït “l’esforç de directors i de mestres de les escoles, de pares i mares i dels infants per crear aquest espai en el que es dialoga, es fan propostes i es voten. Tot serveix d’aprenentatge personal”.

Núria Canal, regidora Ensenyament

L’Ajuntament executarà més propostes fetes pels infants

Els primers pressupostos participatius van incloure una partida de 40.000 euros per a la proposta més votada d’entre les sorgides des del Consell d’Infants. Se’n van seleccionar 18, i 510 nens i nenes les van votar el passat 19 de juny. La guanyadora va ser la creació d’una app per denunciar els desperfectes que es produeixin a la via pública.

Fonollosa ha anunciat, però, que “com que el seu cost econòmic és inferior, la resta de propostes que ens heu fet arribar i que depenguin de nosaltres les farem pràcticament totes entre aquest any i el vinent”. Com a exemples, va destacar “el nou Parc Multiaventura; l’arranjament del carrer Verge del Carme; l’impuls a campanyes de foment del reciclatge i de conscienciació per a un poble més net; la instal·lació de més pipicans; la creació d’un carril bici verd o la millora dels equipaments esportius i la creació de nous”.