Jornada de ‘networking’ a La Caserna per a emprenedors del Baix Llobregat Nord

364

Tot un matí per ampliar el capital humà fent networking. La iniciativa Fem xarxa, fem empresa, de la Xarxa de Municipis del Baix Llobregat Nord, ha convocat aquest dijous empresaris i emprenedors a La Caserna de Martorell amb l’objectiu de fer contactes, tot donant a conèixer la seva iniciativa empresarial i contactant amb possibles clients, proveïdors i socis.

Els Ajuntaments del Baix Llobregat Nord (Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires) han unit esforços per dinamitzar l’esperit emprenedor de la zona, educar emocionalment els emprenedors i acompanyar-los perquè desenvolupin el seu talent i el seu potencial a través d’una funció professional útil, creativa i amb sentit.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat, ha explicat que Fem xarxa, fem empresa és una iniciativa “innovadora” fruit de la feina conjunta de tècnics d’aquests set Ajuntaments, i que hi ha “la voluntat política de seguir fent-ho molts anys més”.

Sumar esforços és el futur
Per a Amat, aquest treball conjunt entre consistoris “és el futur, ja que tots tenim les mateixes inquietuds i les mateixes necessitats”. També ha volgut destacar “el concepte de formació dual que es farà Centre de Formació Professional d’Automoció de Catalunya, que estem convençuts que serà un èxit”.

El hub de les indústries d’automoció
En aquest sentit, la directora del Centre de Formació Professional d’Automoció de Catalunya (CFPAC), Maria Teresa Casanovas, que ha inaugurat la jornada, ha dit que “estem treballant perquè aquest territori esdevingui el hub de les indústries d’automoció del sud d’Europa”.

Aquest hub el constitueixen, segons Casanovas, el CFPAC que ella dirigeix; el centre de formació de I + D + I de la SEAT; el Circuit de Catalunya; empreses de disseny com Idiada; el Circuit d’Olivella i la UPC. Casanovas ha instat també a tots els emprenedors presents a La Caserna a fer xarxa i treballar fort, “convençuda que sou el futur del país”.

‘Fem xarxa, fem empresa’
El projecte Fem xarxa, fem empresa permet oferir un seguit de cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca. Està desenvolupat pels departaments de Promoció Econòmica dels diferents Ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat i finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els Ajuntaments implicats (Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires).