Jornada de portes obertes a la Deixalleria Municipal i la nova nau de Serveis Municipals

1282
Deixalleria Municipal i nau Serveis Municipals
Deixalleria Municipal i nau Serveis Municipals

L’Ajuntament de Martorell organitza aquest dissabte, 18 de novembre, a les 11.00h, una jornada de portes obertes al nou edifici on s’ubica la Deixalleria Municipal i la nau de Serveis Municipals. L’equipament porta el nom de José Castro, en homenatge a qui va ser l’enginyer municipal entre el 1990 i el 2012. Els assistents a la jornada podran participar d’un taller pràctic de reparació de petits aparells electrònics.

La nau es troba ubicada en una parcel·la de 12.770 metres quadrats al carrer Tarragona, al polígon P7, entre el complex industrial Solvay i l’autovia A2. Té una capacitat d’emmagatzematge de 1.000 palets, i està dividit en dos àmbits intercomunicats però independents: Serveis Municipals (9.100 metres quadrats) i Deixalleria Municipal (3.600 metres quadrats).

La nova instal·lació inclou espai per a oficines, vestuaris, tallers, aparcament, magatzems, bàscules i molls de càrrega, i centralitza tots els serveis a la via pública que gestiona l’Ajuntament de Martorell: recollida d’escombraries, neteja, jardineria, transport urbà i Brigada Municipal, així com la nova Deixalleria Municipal.

Fins ara, la Brigada Municipal se situava a l’antic Hostal de la Creu, a l’avinguda de Can Cases, espai que ocuparà el nou pavelló esportiu PAV3 el juliol vinent. La Deixalleria Municipal era al polígon La Torre.

Un nou centre logístic per seguir millorant la via pública

L’alcalde Xavier Fonollosa ha ressenyat que “amb aquesta obra important fem el nou centre logístic de Serveis Municipal, concentrant les diferents brigades i incorporant la Deixalleria Municipal, més gran, moderna, funcional i que ha de donar un millor servei als ciutadans de Martorell”. Aquest edifici “ha de servir per millorar el manteniment i la posada al dia de la via pública, que és una de les nostres dèries, ja que és el punt de trobada i de cohesió dels ciutadans de Martorell”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Com a qualitats del nou edifici, el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, ha ressaltat que “es tracta d’un espai d’una sola planta, diàfan, amb parets de vidre translúcid, la qual cosa permet el pas de llum natural i el fa agradable per treballar-hi. Al pati, s’organitza per barris el material que ha d’anar a la via pública”. Bargués ha destacat també l’aprofitament de recursos que suposa tenir aquests dos serveis en un mateix edifici.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

Taller de reparació d’aparells elèctrics

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 18 al 26 de novembre, s’ha preparat un taller pràctic de reparació de petits aparells elèctrics i electrònics, que tindrà lloc a les 12.30h. El regidor de Medi Ambient ha avançat que “un tècnic ensenyarà com dur a terme petites reparacions dels objectes electrònics així com a realitzar operacions de manteniment”. “Si l’objectiu és la sostenibilitat, allargar la vida d’aquests objectes és bàsic”.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

Per apuntar-se al taller cal inscripció prèvia trucant al 93 775 34 34 de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00h o enviant un correu a mambient@martorell.cat.

Bus llançadora gratuït

L’Ajuntament ha habilitat un servei de bus llançadora per facilitar l’accés a la ciutadania. La sortida serà cada mitja hora des de la plaça Portal d’Anoia (amb parada a la plaça del Vi) des de les 10.30 i fins a les 14.00h. L’última hora de tornada serà a les 14.15h.