Josep Casasayas: “aprovem el pressupost més social que hi ha hagut mai en aquest ajuntament”

363

L’Ajuntament ha aprovat definitivament el pressupost municipal de 2016. El pressupost amb més contingut social de la història, segons el regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas. En el ple d’ahir es van resoldre les al·legacions presentades pels grups municipals del PSC, Movem Martorell i Som Martorell i va quedar aprovat el pressupost definitiu. Va ser amb els 11 vots a favor del govern i els 10 vots en contra dels regidors de l’oposició.

El regidor Josep Casasayas va defensar un pressupost en què “només en emergència social, destinem més d’1,1 milions d’euros”, incrementant gairebé un 50% la despesa per atendre “la gent en una situació més precària” respecte anys anteriors. I va avançar que “volem que l’any vinent sigui encara més alta la xifra”. El regidor d’Hisenda va destacar també que s’ha aprovat un nou pressupost que augmenta la despesa social sense que s’hagin incrementat els impostos.

L’oposició va votar contra l’aprovació definitiva del pressupost. Per a Lluís Tomás, del PSC, “hi ha hagut poca participació dels grups en l’elaboració dels pressupostos” i va reclamar més informació d’algunes de les partides. La regidora Asunción Moreno, de Movem Martorell, va explicar el seu vot contrari “perquè no s’ha fet cap procés de participació ciutadana i és un pressupost poc transparent”. El popular Francesc Arpal va recordar que “nosaltres ja ens vam posicionar en contra del pressupost, i per tant, seguim en la mateixa línia”. Finalment, la portaveu de Som Martorell, Raquel Pérez, va basar la seva crítica dels pressupostos perquè no incideixen prou “en el foment de l’ocupació”.

Durant la sessió plenària també es va aprovar definitivament les plantilles i els quadres de llocs de treball del personal de l’Ajuntament i del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell.

Dues mocions retirades i postposades
Les dues mocions que es van presentar en aquest ple es van acabar retirant. La primera demanava el reconeixement i el pagament del deute de la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament de Martorell; i la segona, era per reclamar ajuts per al pagament d’estudis universitaris o no universitaris de cicles formatius. Els grups que les havien proposat –PSC, Movem, PP i Som- van decidir retirar-les després que l’equip de govern presentés una proposta d’esmena, amb la voluntat de debatre el punt en una propera sessió, “buscant consens amb totes les forces polítiques”, va afegir el portaveu socialista Lluís Tomás.

Comiat de la regidora Mercè Morera
En el ple es va fer oficial la renuncia per motius personals de la regidora d’Ensenyament, Gent Gran i Salut, Mercè Morera. Després de 13 anys com a regidora, Morera va destacar que “no ha estat una decisió fàcil posar el punt i final a una etapa vital que he viscut amb molta intensitat”. Representants de CDC, ERC, PSC, Movem i PP van lloar el seu treball i li van desitjar sort, i l’alcalde Xavier Fonollosa va qualificar la seva tasca “d’excepcional”.