Josep Millàs Chia rep el primer premi del 24è Concurs de pintura ràpida dels Amics de l’Art

397

Josep Millàs Chia ha estat el guanyador del primer premi ‘Carme Pardo’ del 24è Concurs de pintura ràpida dels Amics de l’Art de Martorell que va tenir lloc els dies 3 i 4 de juny passat. L’alcalde Xavier Fonollosa i regidors del govern municipal ha lliurat, aquest migdia, els premis als guanyadors en un acte a la plaça de la Creu, dins la programació de la festa del barri de pont del Diable.

Una panoràmica vista de Martorell des del Congost en versió nocturna. Aquesta és la pintura de Josep Millàs Chia i que ha estat la guanyadora del certamen dels Amics de l’Art. Coincidint amb la festivitat de Sant Joan s’ha fet el lliurament de premis del concurs que s’hi van presentar prop d’una nourantena d’obres. El guanyador ha rebut la distinció, amb una dotació econòmica de 500 euros, a mans de l’alcalde Fonollosa.

Maria Rodríguez, representant dels Amics de l’Art de Martorell, explica que “la valoració és molt positiva després de 24 edicions del concurs. Hem tingut una nourantena de participants vinguts d’arreu de Catalunya i procurem tractar-los bé perquè repeteixin”. Una de les categories ha quedat deserta i l’organització lliurarà la dotació econòmica prevista a una oenegé.

El premi especial Martorell de Nit (400 euros) va recaure en Juan José Pérez Garbó. El premi local Jaume Amat (150 euros) va ser per Joaquin Lecina. En la categoria juvenil fins a 18 anys (100 euros) va imposar-se Júlia Velarde Garcia. Pel que fa a la categoria infantil fins a 10 anys (50 euros), l’obra més valorada va ser la de Jordi Amat.

En la modalitat de pintura nocturna, s’han distingit dos accèssits a Mercè Humedas i Julio García Iglesias. El jurat ha estat format per personalitats de l’àmbit artístic i cultural va decidir els premis general, especial, local, infantil i juvenil.

Fins al 4 de juliol, les obres participants es poden veure en una exposició a l’Enrajolada Casa Museu Santacana. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres, de 18.00 a 21.00h; dissabtes i festius, d’11.00 a 14.00h i de 18.00 a 21.00h.