Josep Plaja guanya el 27è Concurs de Pintura Ràpida amb un oli dels horts de la llera del riu

1200
1r Premi 27è Concurs Pintura Ràpida

El gironí Josep Plaja ha guanyat el primer premi, en memòria de Carme Pardo, del 27è Concurs de Pintura Ràpida dels Amics de l’Art de Martorell, que es va celebrar els dies 8 i 9 de juny. L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’equip de govern han lliurat aquest dilluns els guardons, a la plaça de la Creu, en el marc de les festes del Pont del Diable.

El guanyador del guardó, dotat amb 750 euros, va pintar a l’oli, durant quatre hores, els horts de la llera de l’Anoia. “Un indret molt pictòric i molt artístic”, ha definit Josep Plaja, qui també ha afirmat que “aquests concursos són un exercici molt bo pels pintors, perquè estàs ‘in situ’, veus què estàs pintant i és menys avorrit que estar a l’estudi reproduint una foto”.

Josep Plaja, guanyador

Per a la presidenta d’Amics de l’Art, Maria Rodríguez, “ha estat una bona edició, amb una vuitantena d’autors participants d’arreu de Catalunya”. “Animem a participar als artistes locals i, sobretot, als estudiants de Batxillerat Artístic”. “Consultant la pinacoteca del concurs, podem veure l’evolució de la pintura en aquestes gairebé tres dècades, així com la transformació de diferents espais del nostre poble”.

Maria Rodríguez, presidenta Amics de l'Art

El segon premi, en memòria de Jaume Amat, dotat amb 550 euros, ha estat per Joan Manuel Torres amb la portalada de la reixa de Can Bros.

2n Premi 27è Concurs Pintura Ràpida

El tercer premi, patrocinat per Ferran i Jaume (400 euros) ha recaigut en Joan Pons; el quart premi, patrocinat per Adrià Arqué (350 euros) se l’ha endut Francisco Hernández Vigueras, i el cinquè premi, patrocinat per Joan Maria Estrada (350 euros) ha estat per Joan Vila Arimany.

En sisena posició ha quedat Rocío Chilán, qui ha guanyat el premi Painting Disseny (350 euros). El setè premi, patrocinat per Pintures Martorell, ha anat a parar a Oriol Olivé (300 euros), i el novè premi Restaurant Aqqua (300 euros) l’ha guanyat Amadeu Satorra. El vuitè premi (300 euros), patrocinat per la família Monleón López, resta encara per determinar.

Pere Falguera ha estat el guanyador del premi local (250 euros); Joan Giménez el del premi juvenil (100 euros), i Izan Lecina el segon premi juvenil (50 euros).

Maria Rodríguez, ha indicat que “els premis patrocinats els escull l’sponsor que fa el donatiu, mentre que els guardons generals han estat triats per un jurat format per professionals del sector cultural de la imatge, que canviem cada any per tal de tenir punts de vista diversos sobre els resultats, i així aconseguir que una major diversitat d’artistes s’animin a participar en el concurs”.

Les obres participants en el 27è Concurs de Pintura Ràpida dels Amics de l’Art es poden veure exposades a l’Enrajolada Casa-Museu Santacana fins al 30 de juny, de 18.00 a 21.00h, de dilluns a divendres, i els dissabtes i festius, d’11.00 a 13.00h i de 18.00 a 21.00h.