Joventut fa campanya als instituts de Martorell per evitar la discriminació LGTBI

864
Exposició 'Diferents, iguals, nosaltres. Adolescents, identitats i diversitat sexual'
Exposició 'Diferents, iguals, nosaltres. Adolescents, identitats i diversitat sexual'

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Martorell està desplegant aquests dies una campanya per sensibilitzar i informar adolescents i joves dels instituts al voltant de la diversitat sexual LGTBI (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals). Coincideix amb el tercer trimestre del curs i inclou activitats com una representació teatral, una exposició o un joc de prevenció als instituts.

La campanya s’integra dins del Programa d’Educació per a la Salut (PES) del Pla Local de Joventut de l’Ajuntament de Martorell que cada trimestre tracta una temàtica diferent a l’abast dels joves. En aquesta ocasió s’intenta sensibilitzar adolescents i joves envers la diversitat d’identitats afectives i sexuals i fomentar comportaments igualitaris. Les activitats programades serveixen per desenvolupar valors, actituds i models relacionals que ajudin a evitar conductes discriminatòries per raó d’orientació i identitat sexual, que previnguin l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia i que ajudin a trencar mites i estereotips al voltant d’aquestes persones.

Exposició al Centre Cultural

El vestíbul del Centre Cultural acull, fins el proper 17 de maig, l’exposició Diferents, iguals, nosaltres. Adolescents, identitats i diversitat sexual. “La promou l’Associació Pandora, formada en la seva majoria per professionals de la psicologia i de l’educació, que té com a objectiu afavorir les relacions igualitàries i no discriminatòries entre sexes”, explica la regidora de Benestar Social i Joventut de l’Ajuntament, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut de l'Ajuntament de Martorell

La mostra la formen “10 plafons, que contenen explicacions i il·lustracions amb informació i contacte de tots els col·lectius que treballen en aquesta temàtica. S’adreça a adolescents i joves per sensibilitzar-los al voltant de la diversitat de gènere, les diversitats sexuals, i s’intenta transmetre d’una manera més divertida”, afegeix la regidora.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut de l'Ajuntament de Martorell

Teatre contra la discriminació

A més de l’exposició, aquest dilluns i dimarts al matí els joves dels instituts martorellencs han assistit a les representacions de l’obra de teatre I què, i què, de la companyia Nus Teatre i Acció Social, que s’han fet a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural. També s’ha treballat als centres amb un joc de prevenció de les violències sexuals amb joves titulada Tabú. Tu tries què t’hi jugues!