Joventuts Musicals estrena M’Clàssics i presenta el Concurs de Cant Josep Palet

400

Els Jardins de l’Enrajolada ha servit d’escenari, aquest migdia de diumenge, per a la presentació de les Joventuts Musicals de Martorell. L’entitat s’ha estrenat amb el primer concert del cicle M’Clàssics que ha anat a càrrec del conjunt de corda Cosmos Quartet. La presentació ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, el president de l’entitat, Aleix Palau i el secretari general de les Joventuts Musicals de Catalunya, Miquel Cuenca. També hi ha assistit l’alcalde i regidors del consistori local.

Joventuts Musicals de Martorell neix amb tres vèrtexs fonamentals: el cicle de concerts M’Clàssics, fomentar la realització d’activitats didàctiques pels estudiants i convocar el Concurs de Cant Josep Palet. El regidor de Cultura, Sergi Corral, explicava que “estem encantats de presentar una nova entitat i, sobretot, estem il·lusionats perquè arrenquem un cicle de música clàssica que va lligat amb el patrimoni local”. I es que, com ha explicat el president de l’entitat, Aleix Palau, “M’Clàssics portarà els joves talents musicals del país a racons del nostre patrimoni local”.

La nova entitat forma part de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya que, alhora, penja del moviment fundat a Brussel·les el 1940 i que ha estat qualificat per la UNESCO com el moviment cultural juvenil més important del món. El secretari general de la federació, Miquel Cuenca, ha assenyalat que “amb l’acte d’avui, Martorell s’empelta en la història de l’entitat i convido a tothom a participar d’aquesta història tan especial i que porta a dintre, el que a través de la música, es poden defensar i transmetre, els valors humans essencials”.

El concert inaugural ha anat a càrrec de Cosmos Quartet, un conjunt de corda format per Helena Satué, Bernat Prat, Lara Fernández i Oriol Prat.

Convocat el I Concurs de Cant Josep Palet

L’Ajuntament de Martorell i la nova entitat de les Joventuts Musicals de Martorell han obert convocatòria de participació al I Concurs de Cant Josep Palet, que se celebrarà els dies 11 i 12 de març de 2017 a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Hi podran prendre part tots els cantants d’arreu, d’entre 18 i 35 anys, que s’inscriguin online abans del 12 de febrer. El jurat, composat per directors artístics, cantants i crítics musicals, determinarà 3 premis, que inclouen la participació en el cicle M’Clàssics 2017 que organitza l’entitat musical.


El concurs és obert a la participació de tots els cantants que tinguin entre 18 i 35 anys –complerts durant el 2017-, que hauran d’inscriure’s omplint una butlleta online al correu martorell@joventutsmusicals.cat fins el 12 de febrer de 2017 amb els requisits sol·licitats i el nom i el compositor de les obres que hagin decidit interpretar tant a la fase preliminar com a la final.

Dues jornades de concurs el març vinent
El concurs es desenvoluparà a l’auditori del Centre Cultural en dues jornades: els dies 11 i 12 de març. El dia 11 –fase preliminar-, els participants hauran d’interpretar dues peces musicals: 1 ària d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori i lied, mentre que el dia 12 –fase final- n’hauran d’interpretar tres: 2 àries d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori o lied.

Jurat i premis
El jurat el composen la directora artística del Gran Teatre del Liceu Christina Scheppelmann, el tenor Raúl Giménez, la mezzosoprano martorellenca Anna Tobella i els crítics musicals Roger Alier, Jordi Maddaleno i Aleix Palau. Després de reunir-se, dictaminaran els guanyadors del primer premi -1.000 euros, ingrés a la Xarxa de Músiques 2017-18 de les Joventuts Musicals de Catalunya, prendre part en el Concert del Cicle M’Clàssics de Martorell 2017-18 i un diploma-, i el segon i tercer premis, que inclouran l’actuació al Cicle M’Clàssics i un diploma. També es concediran els premis de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sarrià, el premi 7 Portes, el premi del públic, el premi al millor intèrpret de música catalana i el premi al millor intèrpret de bel canto italià.