‘Joves per l’ocupació’ obre les preinscripcions per a 10 joves de Martorell a l’atur

346

L’Ajuntament de Martorell, a través de la regidoria de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, obre una nova convocatòria del projecte Joves per l’Ocupació, amb l’objectiu d’oferir formació professional i generalista a nois i noies a l’atur amb baixa qualificació per aconseguir incrementar les possibilitats d’accés al món laboral.

El projecte Joves per l’Ocupació 2016, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, està adreçat a 10 joves de Martorell, d’entre 17 i 25 anys, desocupats i inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i al Registre d’Informació de Garantia Juvenil. “Joves amb baixa qualificació que no disposen del graduat d’ESO o, malgrat obtenir-lo, no han continuat amb els estudis. En el cas de joves amb un grau de discapacitat del 33% o superior, la franja d’edat per optar a participar-hi s’amplia fins als 30 anys”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat.

El programa vol “millorar qualificació professional de les persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral, combinant accions d’orientació, formació i l’adquisició d’experiència professional en empreses”, ha dit.

Els participants tenen l’oportunitat de “rebre una orientació professional, ampliar la seva formació i realitzar pràctiques en empreses. Alguns podran accedir a un contracte laboral de sis mesos”, ha avançat el regidor.

Durant 12 mesos, s’ofereixen accions de tutorització, orientació laboral i una formació professionalitzadora en: activitats auxiliars de magatzem, mantenidor integral, operari dependent de fleca, protecció i preparació de superfícies de vehicles o activitats auxiliars de comerç. La formació es farà entre febrer i juny de 2016 i, un cop finalitzada, es realitzaran pràctiques en empreses durant el juliol de 2016.

Inscripcions
Fins a finals del mes de gener de 2016 queden obertes les preinscripcions al Centre de Promoció Econòmica (camí del Riu, s/n). La preinscripció s’ha de presentar al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner: la fitxa d’inscripció omplerta, el currículum, la còpia del document d’identitat, la còpia del full de demanda d’ocupació de l’oficina de Treball i la còpia del registre a Garantía Juvenil.