Karim Adduchi: “Martorell em va donar la força i l’ambició per aconseguir els meus somnis”

907
Pregó Fira de Primavera amb Karim Adduchi, dissenyador de moda
Pregó Fira de Primavera amb Karim Adduchi, dissenyador de moda

El dissenyador de moda Karim Adduchi ha estat l’encarregat de fer el pregó de la Fira de Primavera 2019, aquest divendres als jardins de l’Enrajolada. Marroquí, crescut a Martorell, es troba entre els 30 artistes joves més innovadors d’Europa i l’Orient Mitjà, segons la prestigiosa llista Forbes.

Adduchi va arribar a Martorell amb només cinc anys. Va estudiar a l’Escola Els Convents, a l’Institut Pompeu Fabra i a Ca l’Oller, on va polir el seu talent com a dibuixant. A la Universitat de Barcelona va fer Belles Arts i, amb 22 anys, es va traslladar a Amsterdam per acabar la carrera. Allà es va introduir en el disseny de moda, un món que no li era pas aliè, ja que va créixer amb el soroll de les màquines de cosir de la seva família, dedicada a la sastreria. En només tres anys ha presentat tres col·leccions i les seves creacions desfilen a la Setmana de la Moda de París.

Davant els seus familiars, amics i veïns, Adduchi ha reconegut que “Martorell va ser el poble que em va modelar com a persona i com a dissenyador. La gent que vaig conèixer va marcar el meu procés, encara que fos de manera inconscient”. “Sempre que estic confós o perdut, perquè el món de la moda és molt estressant i és fàcil oblidar-te de qui ets, torno als amics, a les memòries, a aquests jardins, als moments on tot era honest. Són els dies que em van marcar”.

De petit, feia una vida normal, però sempre tenia una veu al cap que li deia que hi havia quelcom més a fora. “Tenia un somni que volia complir, però tenia por a perdre el que tenia, la meva família i els meus amics. Després vaig pensar que ells sempre hi serien i vaig decidir provar sort. Em vaig escriure una carta a mi mateix prometent-me que, si abans dels 30 anys no havia aconseguit ser dissenyador de moda, tornaria a Martorell”.

Cada mala notícia, cada caiguda, cada porta tancada, era un al·licient. “No tenia res a perdre i tenia confiança en mi mateix. Aquesta força i aquesta ambició per complir els meus somnis me la va donar Martorell, les escoles i els valors de la meva família”. “Si tens un somni, has de lluitar per ell i compartir-lo perquè tingui sentit”.

El dissenyador també ha valorat la importància de formar-se per acceptar-se a un mateix, per poder relacionar-se amb molt tipus de gent, per reconèixer les oportunitats, per obrir la ment i gaudir del procés, per saber que cada èxit no és un final, sinó un graó més.