La 10a Pujada a Montserrat en Vespa i la 7a Benedicció de Sant Cristòfol marquen l’inici de vacances de l’AMCAM

1355
AMCAM. Benedicció Sant Cristòfol

La secció Clàssic Vespa de l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM) ha celebrat aquest matí la 10a Pujada a Montserrat en Vespa, amb prop d’una trentena d’aquest model de motocicleta inscrites. L’entitat, després de l’èxit de l’any passat, ha tornat a fer coincidir la cita amb la 7a Benedicció de Sant Cristòfol, patró dels vehicles a motor, que ha tingut lloc al migdia a la plaça de l’Església.

Els participants a la 10a Pujada a Montserrat s’han aplegat a primera hora del matí al local social de l’entitat, a Ca n’Oliveras, per agafar forces amb l’esmorzar abans d’enfilar la ruta cap a Montserrat, una de les activitats anuals més esperades pels membres de l’associació i que ja s’ha consolidat dins l’entitat.

La tornada de Montserrat ha acabat a la Vila, on els diferents motoristes han participat a la 7a Benedicció de Sant Cristòfol, que ha tingut lloc a la plaça de l’Església. Allà, els conductors han estat rebuts per l’alcalde Xavier Fonollosa, els regidors Cristina Dalmau, Lluís Esteve, Albert Fernández i Míriam Riera i pel mossèn Francesc Tirado, que ha estat l’encarregat de ruixar els vehicles amb aigua beneïda. A les Vespa, s’hi han afegit altres vehicles com cotxes clàssics i turismes que també han volgut ser part d’aquesta tradició. amb l’assistència de la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, i el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández.

Sant Cristòfol és el patró dels automòbils i protector dels viatgers, una figura venerada de fa segles a Catalunya. L’AMCAM fa set anys que va decidir recuperar la tradició d’aquesta benedicció, i des de l’any passat l’ha unit a la pujada a Montserrat en Vespa. “D’aquesta manera ens assegurem que, com a mínim, les motos que han participat en la pujada a Montserrat també ho faran en la benedicció” apunta el president de l’entitat Mario Céspedes, que reconeix que aquesta és una activitat que costa atraure públic jove.

Mario Céspedes, president AMCAM

L’activitat d’aquest cap de setmana serveix a l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell per donar la benvinguda a les vacances d’estiu i aturar temporalment l’activitat . La propera cita de l’entitat serà, l’11 de setembre, l’esdeveniment més important de l’any per l’entitat motera i que aplega més d’un centenar de motos. A més, Céspedes ha avançat que enguany se celebrarà a Martorell la VI Trobada de Tralla 101, un model de moto de la marca Bultaco i que es farà coincidir amb el 60è aniversari de la mítica marca catalana.

Mario Céspedes, president AMCAM