La 21a Cursa de Martorell es disputarà el 5 de maig i inclourà recorregut infantil

301
Presentació Cursa de Martorell
Presentació Cursa de Martorell

La Regidoria d’Esports i el Martorell Atlètic Club (MAC) han presentat aquest matí la 21a Cursa de Martorell, que es correrà el diumenge, 5 de maig, inclourà la modalitat de 5 i 10 quilòmetres, i curses infantils. El punt de sortida serà el Complex Esportiu Torrent de Llops, a les 10.00h. El recorregut serà el mateix de l’any passat, que ja es va redissenyar per fer-lo més urbà, pla i accessible a tots els corredors.

A l’acte de presentació hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa; el president de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), Joan Villuendas; la regidora d’Esports, Belén Leiva; el vicepresident Federació Catalana d’Atletisme i responsable de les Curses en Ruta, Josep Maria Antentas; l’atleta olímpic i internacional, Ignacio Cáceres, qui correrà la prova, i el president del Martorell Atlètic Club (MAC), Sergio Cinto.

L’alcalde Fonollosa ha destacat l’eclosió que està vivint els darrers anys l’atletisme i ha engrescat els aficionats a participar de la prova per tal de tornar a aconseguir record de corredors. “Espero que funcioni tot molt bé. Nosaltres farem tot el possible perquè la FCA quedi contenta i tingui Martorell com una de les places importants per a aquest tipus d’esdeveniment”, ha dit.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Joan Villuendas, president de la FCA, ha subratllat que “és una competició que barreja elit i atletisme popular, a més de ser una cursa solidària”. “El circuit de l’any passat fa millorar la cursa, ja que fa passa pel mig de la ciutat i fa que el públic pugui animar els corredors. És una de les curses estrella del calendari català, ja que forma part de la Challenge de la FCA”.

Joan Villuendas, president FCA

“Un any més, i ja són tres consecutius des que la vam recuperar, és motiu d’orgull tenir aquesta data cada any al calendari. Nosaltres hi comptem i volem que es consolidi com a cita important per a totes aquelles persones a les quals els hi agrada córrer curses arreu del país”, ha afirmat la regidora d’Esports Belén Leiva.

Belén Leiva, regidora d'Esports

Actualment, segons ha avançat el president del MAC, Sergio Cinto, hi ha 275 persones inscrites, però esperen superar la xifra de l’any passat amb més de 600. Els interessats han d’inscriure’s al web www.championchip.cat o martorellatletic.cat. Cinto ha accentuat que la prova “segueix apostant per una organització molt acurada, amb especial atenció als serveis més necessaris per al corredor: cobertura mèdica, circuit totalment tancat al trànsit, fisioteràpia, vestidors, dutxes, guarda-roba o sorteigs de material”.

Sergio Cinto, president MAC

Ignacio Cáceres, padrí de la Cursa de Martorell

Aquest any la Cursa de Martorell estarà apadrinada per l’atleta olímpic internacional Ignacio Cáceres, especialitzat en 10.000 metres, mitja marató i marató. Cáceres va establir un èxit personal a la Marató de Rotterdam de 2012, ocupant el novè. El 2012 va competir en la marató dels Jocs Olímpics i va acabar en el lloc 31.

El viladecanenc ha reconegut que li fa “especial il·lusió córrer a Martorell”, ja que és una de les primeres curses on va fer podi, l’any 1995. “És una cursa en la qual he participat tres o quatre vegades i guardo un record molt maco. Espero tenir bones sensacions, fer una bona carrera, gaudir i que em serveixi com a punt de partida per als següents objectius que vindran”.

Ignacio Cáceres, atleta olímpic

Quadre d’honor del 2018

L’any passat la cursa va ser apadrinada per l’atleta Carles Castillejo, qui es va proclamar guanyador en categoria masculina en la cursa de 10 quilòmetres, amb un temps de 30:11. Radouane Nouar (La Sansi), amb 31:30, i el triatleta professional i tercer del món de triatló en categoria sots23, Nan Oliveras, amb 31:37, van tancar el podi masculí.

En clau femenina, Janet Becerra va ser la guanyadora incontestable de la prova reina. L’atleta de La Sansi va creuar la meta en 36:17. Ana Belén García la va recórrer en 41:28, mentre que Anna Orozco (MAC) va ser la tercera millor corredora de la prova llarga, amb 42:39.