La 23a Trobada d’Entitats homenatja Josefina Cortadella i reconeix l’associacionisme local

2040
23a Trobada d'Entitats. Foto: Carles Porta
23a Trobada d'Entitats. Foto: Carles Porta

L’associacionisme martorellenc és protagonista de l’arrencada del cap de setmana central de la Festa del Roser amb la 23a Trobada d’Entitats, que s’ha celebrat aquesta passada nit a El Progrés. La Regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació ha homenatjat la tasca que durant 25 anys ha fet la missionera martorellenca Josefina Cortadella, i el mateix número d’anys de dedicació a la presidenta del Club Petanca Martorell, Loli Carballido. Com és habitual, la vetllada ha reconegut les persones que han entrat o sortit de les juntes de les entitats el darrer any.

Cortadella fa 25 anys que dedica tot el seu temps a ajudar infants a l’orfenat de Kudielela, a Angola, i també ajuda persones grans i resta de població de l’entorn. Com és habitual, cada any s’escapa durant uns dies de la seva rutina per venir a Martorell, i enguany ha estat present a una Trobada d’Entitats que ha volgut homenatjar-la.

Ha estat el moment més emotiu de la nit, en el que Cortadella ha pujat a l’escenari i ha fet esment al “treball d’atenció que les mercedàries fan a nens orfes de la guerra i de problemes socials, a les persones grans i al gruix de la població, a través d’un Centre de Salut”. Per l’homenatjada “si podem fer totes aquestes accions és gràcies a l’ONG Mans Mercedàries, a l’Ajuntament de Martorell, a Mans Unides i a tanta gent que col·labora fent-se padrins i col·laboradors”. També ha tingut un record “per als 800 anys d’existència de la família mercedària, ajudant als demés”.

Intervenció de Josefina Cortadella

23a Trobada d'Entitats

La vetllada ha reconegut les persones que compleixen un quart de segle al front d’alguna de les entitats. Enguany ha estat el cas de Loli Carballido, presidenta del Club Petanca Martorell. També s’ha esmentat i convidat a pujar a l’estrada les 28 persones que durant el darrer any han causat baixa de la junta d’una entitat o les 67 que s’han incorporat a les entitats culturals, esportives, de diversitat, de salut, d’ensenyament, de cooperació o associacions de veïns. També s’ha fet esment al naixement de dues noves entitats: l’associació cultural boliviana Karumanta i el Club de Judo Martorell.

Fonollosa: “No hi ha cap poble de les nostres dimensions amb tantes entitats”

En la seva intervenció, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha recordat que “tenim la gran sort que a Martorell hi ha més de 200 entitats, que mouen més de 10.000 persones, i això és d’una riquesa incalculable. No hi ha cap població de la nostra mida que en tingui tantes i cal sentir-se’n orgullós”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A més, ha afegit que “com a alcalde intento anar a totes les activitats que feu, però és impossible, perquè se’n fan moltes”. Alhora, ha elogiat l’homenatjada Josefina Cortadella, “la nostra ambaixadora martorellenca”, i ha lloat la feina feta per la Regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació.

Riera: “Les entitats feu moltes activitats i amb una gran professionalitat”

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació de l’Ajuntament, Míriam Riera, ha destacat “la gran capacitat organitzativa de les entitats de Martorell. Algú pot pensar que el voluntarisme va lligat a un baix nivell de qualitat de les activitats, però no és així. Us puc assegurar que teniu una capacitat brutal de fer coses i de fer-les molt ben fetes, amb una gran professionalitat”. Riera també ha agraït “la feina feta per tots els tècnics i treballadors municipals, als regidors de l’oposició la seva crítica constructiva i respectuosa, i als regidors de govern i l’alcalde Fonollosa el seu suport”.

Alhora, ha fet balanç dels 4 anys al front de la Regidoria de Participació: “vam començar traslladant la Regidoria a El Círcol, i hi hem fet molta feina: actes, exposicions, trobades i formacions. Hem establert un servei d’assessorament, hem facilitat la cessió de material i el nou pla d’usos permetrà que aprofiteu molt més l’espai”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació de l'Ajuntament

La Trobada congrega més de 300 persones

La Trobada l’ha presentada la periodista Assumpta Mera, i l’han seguida en directe prop de 300 persones. Hi ha hagut photocall, actuacions musicals amb To Wit Quartet i un aperitiu final a l’exterior de l’edifici.