Martorell ha tornat a celebrar una de les activitats esportives més consolidades. La Marxa de la Primavera, que enguany ha celebrat la seva 27a edició, ha reunit prop de 2.500 persones i ha permès, a martorellencs i veïns d’altres poblacions, conèixer a peu la Serra de l’Ataix, Quatre Camins, Les Torretes, el Castell de Sant Jaume i les Mines de Plom. La prova, oberta a totes les edats, ha introduït noves activitats dins el mateix recorregut.

Com en les darreres edicions, els caminaires podien escollir fer el camí curt, de 6,5 quilòmetres, o provar el llarg, de 10,8 quilòmetres i que inclou el pas pel Castell de Sant Jaume. El punt de trobada ha estat Quatre Camins, on hi havia instal·lat un dels dos punts d’avituallament i els participants han pres peces de fruita i han pogut hidratar-se.

La Marxa de la Primavera ha engegat amb el repartiment de les samarretes per als participants, des de les 8.00h a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal. Abans de començar a fer via cap a la Serra de l’Ataix, la tècnica d’Esports, Araceli Ropero, ha ajudat els caminaries a escalfar amb uns exercicis previs. La marea blava ha enfilat l’Avinguda Pau Claris i la plaça Portal d’Anoia per començar el camí i seguir amunt.

Marxa nòrdica com a afegit

A l’arribada al punt de Quatre Camins, les opcions de la Marxa de la Primavera s’han obert en tres opcions: per una banda, seguir el camí fins a les Mines de Plom, el Castell de Sant Jaume i fer ja el camí de tornada. De l’altra, i dirigit als més joves, prendre part en el circuit multiaventura ubicat a les Roques del Matauet. En tercer lloc, enguany s’ha inclòs la marxa nòrdica com a novetat. Tècnics formats en aquesta disciplina han acompanyat les persones que hi han pres part, per ensenyar-los a caminar amb pals i fer-ne una demostració durant prop de mitja hora.

Xifra rècord d’inscrits

La participació de la Marxa de la Primavera ha fet una darrera estirada en els tres dies previs i avui mateix. A finals de setmana, els inscrits eren prop dels 1.700. Avui s’han admès els darrers inscrits, que enguany han rondat les 2.500 persones, la xifra més alta en les 27 edicions d’aquesta prova. En la marxa de fa dos anys, del 25è aniversari, es va superar la barrera dels 2.300 caminaires, i a la de l’any 2015 s’hi van aplegar 1.984.

La regidora d’Esports, Belén Leiva, ha admès que les novetats que s’han introduït a la Marxa de la Primavera han tingut una “molt bona acollida”, i que per aquest motiu han inclòs la marxa nòrdica.

Belén Leiva, regidora d'Esports

A més, ha reconegut que és una cita clau en el panorama esportiu i lúdic dins el calendari martorellenc, i una data molt esperada per a petits i grans, que hi prenen part plegats.

Belén Leiva, regidora d'Esoprts

En aquest sentit, els mateixos caminaires han coincidit amb la regidora. Antonia Martínez, Puri Cordoba i Mari Sánchez, que no fallen a cita des de fa dues dècades, han lloat el treball per adequar els camins i fer-los més accessibles.

Participants Marxa Primavera

A banda de les famílies i grups que han participat a la caminada, les entitats esportives també n’han estat protagonistes. Grups de jugadors i jugadores del CF Martorell, atletes del Martorell Atlètic Club o gimnastes del Martorell Gimnàstic Club han format grups per fer el recorregut que passeja per la Serra de l’Ataix.