La 27a Marxa de la Primavera incorporarà activitats d’aventura i caminada nòrdica

756
Marxa de la Primavera
Marxa de la Primavera

La Regidoria d’Esports organitza aquest diumenge la 27a Marxa de la Primavera, activitat popular i familiar amb l’objectiu de descobrir l’entorn natural de Martorell i els beneficis que té per a la salut caminar. Com en altres edicions, hi haurà l’opció de fer un recorregut curt o més llarg. Es tornarà a gaudir d’activitats d’aventura i, com a novetat, d’un taller de marxa nòrdica. El nombre d’inscrits supera, a aquesta hora, els 1.700.

La sortida es farà des de la plaça del Pavelló Esportiu Municipal, a les 10.00h, amb un escalfament previ dirigit i el repartiment de samarretes a tots els participants. La caminada recorrerà 6,5 km, com a opció curta, per la Serra de l’Ataix, Quatre Camins, Les Torretes i Mines de Plom. El recorregut llarg, de 10,8 km, passarà per sota el Castell de Sant Jaume. S’instal·laran dos punts d’avituallament amb fruita i beguda: un a Quatre Camins i l’altre a meitat del recorregut llarg. És previst que la jornada acabi cap a les 14.00h.

Com a activitats complementàries, per tercer any consecutiu, hi haurà un parc d’aventura als arbres, al costat de les Roques del Matauet. El circuit consta de 13 proves; quatre tirolines, quatre ponts nepalesos, una xarxa aranya, un pont de cordes, dos ponts tibetans i un rocòdrom natural.

Com a novetat, incorporen un taller de Nordic Walking o caminada nòrdica. Es tracta d’un esport de resistència i una forma d’exercici a l’aire lliure que consisteix en caminar amb l’ajuda i impuls de bastons similars als utilitzats en l’esquí. Aquesta activitat es realitzarà prèvia inscripció mitjançant tres torns de sortida 10.30h, 11.30h i 12.30h, a càrrec de dos tècnics del Departament d’Esports, tal i com ha detallat la regidora de l’àrea Belén Leiva.

Belén Leiva, regidora d'Esports

Les inscripcions de la Marxa de Primavera es poden realitzar a qualsevol de les Oficines d’Atenció a l’Usuari o per Internet en aquest enllaç.