La 2a Trobada Gegantera de Martorell porta nou colles d’arreu de Catalunya a la plaça de la Vila

783
Trobada Gegantera. David Torreblanca
Trobada Gegantera. David Torreblanca

Els Gegants de Martorell han celebrat aquesta tarda la 2a Trobada Gegantera, que ha comptat amb la presència de nou colles convidades, vingudes de sis comarques diferents. Els participants s’han trobat al passeig del Quarter per iniciar una cercavila que ha acabat a la plaça de la Vila, l’escenari del ball final.

Hi han actuat els gegants de Santpedor, Llinars del Vallès, Aiguafreda, Ripoll, Mollet del Vallès, Santa Oliva, Sant Pere Molanta, Olesa de Montserrat i, finalment, els martorellencs. El cap de la colla local, Jordi Escoda, ha recordat que fa dos anys ja es va fer la primera trobada, amb motiu del 25è aniversari del Diable i la Velleta. Ara, diu, era el moment de repetir-la: “Viatgem molt, tenim molts convidats i havíem de fer la nostra pròpia trobada”.

Escoda també ha explicat que, tot i que hi ha colles amb què es troben habitualment, han intentat reunir-ne de diferents. Així, han aconseguit aplegar-ne nou, encara que havien de ser deu, però finalment la de Sant Sadurní d’Anoia no ha pogut venir. Tot i això, han acabat sopant 300 persones a El Progrés, segons el cap dels Gegants de Martorell. Per tot plegat, ha assegurat que la colla vol que la Trobada Gegantera es pugui fer cada any.

Jordi Escoda, cap de colla Gegants de Martorell

L’Anna Cetó, membre de la colla i presentadora de l’acte, ha avançat quins seran els següents passos dels Gegants de Martorell: “La setmana que ve anirem a Llinars, després a Ripoll i, més endavant, a Castellbisbal, que aquest any és Ciutat Gegantera”.

Anna Cetó, membre de Gegants de Martorell

D’altra banda, Jordi Escoda ha aprofitat l’ocasió per animar els martorellencs i martorellenques a votar als Pressupostos Participatius, ja que Gegants i Capgrossos hi han presentat una proposta conjunta. El cap de colla ha recordat que el dia límit per participar-hi és el 6 de maig.

Jordi Escoda, cap de colla Gegants de Martorell

A més, des del balcó de l’Ajuntament, Cetó ha fet una crida a tothom qui vulgui apuntar-se a la colla de Gegants de Martorell.

Finalment, l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Sergi Corral, han obsequiat les colles convidades amb una ampolla de cava i un record de la 2a Trobada Gegantera.