La 5a Caminada Urbana serà d’alta dificultat i comptarà amb la participació de Catalunya contra el Càncer

1325
1a Caminada Saludable
1a Caminada Saludable

La 5a Caminada Urbana Saludable, inclosa dins el programa ‘Martorell a peu: Fem Salut’ de la Regidoria d’Esports, tindrà lloc aquest diumenge, 15 d’abril. El punt de sortida serà, a les 9.30h, al pàrquing del Vapor. En aquesta ocasió, s’hi adheriran al recorregut membres de la junta local de l’associació Catalunya contra el Càncer de Martorell.

El recorregut serà de 7 quilòmetres i d’intensitat alta pels carrers de La Vila, Camí Fondo, Buenos Aires, el Pla i Torrent de Llops. La durada serà d’1 hora i mitja, i el punt d’arribada serà novament el pàrquing del Vapor. L’activitat, segons remarca la regidora d’Esports, Belén Leiva, “vol promoure el senderisme urbà i conjugar l’activitat física saludable amb la descoberta i difusió dels elements d’interès urbà, històric, patrimonial i natural”. La caminada estarà “dirigida per un tècnic esportiu amb l’objectiu d’oferir escalfament i recomanacions a l’hora de fer aquesta activitat física”.

Belén Leiva, regidora d'Esports

L’associació Catalunya contra el Càncer, avança la presidenta Montserrat Campmany, participarà en aquesta 5a Caminada Urbana per tal de fer visible la tasca de l’entitat i promocionar la marató que tenen previst organitzar el proper mes d’octubre, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama.

Montserrat Campmany, presidenta Catalunya contra el Càncer a Martorell

Els interessats a participar en la 5a Caminada Urbana es poden inscriure, prèviament, a qualsevol Oficina d’Atenció a l’Usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

Les Caminades Urbanes Saludables són gratuïtes i tenen periodicitat mensual. La longitud mitjana és d’entre 3 i 11 quilòmetres, són aptes per a tothom. Hi ha quatre itineraris base (de 3, 4 i 6 km de longitud), a partir dels quals es poden fer fins a 7 diferents combinacions i recorreguts urbans de fins a 11 quilòmetres, que relliguen pràcticament la totalitat dels barris de Martorell. Tots ells discorren per les vies urbanes principals, i estan relacionats amb les instal·lacions esportives i amb els equipaments de foment de l’activitat física situat als espais lliures.

Els 7 itineraris estan convenientment senyalitzats, diferenciats per colors, i disposen d’informació i consells pràctics. Compten amb un punt d’inici i final, en un temps suggerit per fer el recorregut i la quantitat aproximada de calories home/dona que es consumeixen en fer-lo.

Calendari caminades saludables
Calendari caminades saludables