La 6a edició del Vimart aplega més de 2.000 degustadors i prop de 5.000 visitants a La Vila

402

La Fira del Vi i del Cava a Martorell ha superat les espectatives en la gran cita vitivinícola i gastronòmica del dissabte del Roser, a la plaça de l’Església. L’organització ha distribuït 2.000 copes que incloïen degustacions de vins i caves i de gastronomia, i calcula que han passat per la fira unes 5.000 persones en total. El Vimart s’ha acompanyat d’una xerrada sobre la DO Pla de Bages i dos passis del 5è Vi, Moda i Estilisme, que han omplert de gom a gom els jardins de l’Enrajolada.

18 estands de vins i caves i 6 parades de gastronomia s’han disseminat, al voltant de la plaça de l’Església, des de les 18.00h i fins entrada la matinada, registrant gran afluència de públic especialment a partir de les 21.00h. L’organització ha instal·lat dos punts d’adquisició de tiquets i d’informació, amb el suport d’usuaris de la Fundació Privada Arc de Sant Martí. A més dels cellers habituals, la DO Pla de Bages ha estat convidada a la mostra. La formació de jazz Pere Miró Trio ha amenitzat la vetllada amb un concert, a les 23.00h.

Racons del Vimart
Pel que fa a les activitats dels Racons del Vimart, que s’han anat desenvolupant a diari al llarg de la setmana, la jornada de dissabte ha inclòs un tast de la DO Pla de Bages a la Casa de Cultura La Vila amb una cinquantena d’assistents, a càrrec del sommelier Marc Maldonado, que ha fet tastar diferents vins elaborats amb picapoll. Al vespre, als jardins de l’Enrajolada, s’ha fet el 5è Vi, Moda i Estilisme proposat per la Perruqueria d’Autor Sonia Pinedo i Esteve Esteve, del Restaurant Ca l’Esteve. Les darreres creacions han passejat per la catifa vermella mentre una munió d’assistents han omplert els dos passis oferts mentre degustaven diferents tipus de vins.

Patrimoni, activitats d’entitats i concerts

La jornada ha incorporat també les portes obertes i visites teatralitzades a la Farmàcia Bujons i al Museu de l’Enrajolada, o l’exposició d’imatges del 25è Concurs de Fotografia de Muntanya de l’Agrupació Excursionista de Martorell a Cal Nicolau. Una trentena de persones han participat al Torneig de Lliga Catalana de Legacy, circuit de cartes Magic, a l’Ateneu de Can Carreras. Diables de Martorell ha omplert de llum els carrers de La Vila tot presentant l’espectacle La iaia de l’any i els versots, amb l’acompanyament dels Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts i la Martukada. La nit ha finalitzat amb el Porró Festa 2, concerts a l’aparcament del Vapor de JOKB, Los 80 Principales i Dj Like. Més d’un miler de persones han seguit els concerts.