La 7a Marató de Contes, aquest dissabte a la Biblioteca Martorell

419
Marató de contes
Marató de contes

Òmnium Cultural de Martorell, La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil i la Biblioteca Martorell uneixen esforços, un any més, per organitzar la Marató de Contes. Aquest proper dissabte, a les 17.30h, una desena de persones de Martorell explicarà el mateix número de contes en llengua catalana per a nens i nenes, d’entre 3 i 8 anys.

La cit durarà unes dues hores i combina la lectura i interpretació de contes, rondalles, faules i històries, que transmeten un missatge i uns valors als més petits, acompanyats d’espectacles de la Companyia Sgratta.

Andreu Domènech, president de La Xarxa a Martorell, avança que serà una estona “molt divertida en les que tots ens ho passem molt bé. Escoltarem contes curts, enllaçats amb els espectacles de la companyia, que ja fa anys que ve a aquesta activitat”.

Andreu Domènech, president de La Xarxa Martorell

Els destinataris són, tal i com explica Domènech, “el infants i les seves famílies, que podran incorporar-se quan vulguin a la vetllada per escoltar els contes, que són molt variats: des dels més tradicionals als més contemporanis i altres històries”.

Andreu Domènech, president de La Xarxa Martorell

Un total de 10 narradors de Martorell, que varien en cada edició, explicaran els contes amb un format molt lliure: “Alguns posen més èmfasi en el text, d’altres l’acompanyen de representacions o de dibuixos”. Tot això “en un format molt lliure, que fa que cadascú s’expressi de la millor manera possible. Són contes que sempre tenen algun missatge que arriba als infants, i que fa que se’ls escoltin amb la boca oberta”.

Andreu Domènech, president de La Xarxa Martorell

Acapte solidari de pots de puré infantil

Com cada any, La Marató de Contes col·labora amb Càritas Interparroquial de Martorell acaptant alguns aliments per a famílies necessitades. Enguany, explica Domènech que “demanarem que els assistents portin pots de puré infantil de fruites”.

Andreu Domènech, president de La Xarxa Martorell

Tothom qui vulgui participar en la campanya, podrà deixar els potets en unes caixes habilitades per a tal efecte al costat de l’indret de l’espectacle.

7a Marató de contes
7a Marató de contes