La 8a edició del programa ‘Accelera el creixement’ inicia el període d’inscripcions

286
'Accelera el creixement'
'Accelera el creixement'

‘Accelera el creixement’, promogut per la Diputació de Barcelona, PIMEC i el Centre de Promoció Econòmica de Martorell, ha obert el període d’inscripcions a la seva 8a edició. El programa està adreçat a impulsar i incrementar la competitivitat de 50 empreses del territori amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball.

L’objectiu és proporcionar les eines i el suport necessaris perquè les empreses reflexionin i identifiquin les claus d’èxit per al seu creixement a partir d’un full de ruta validat per persones expertes. Els participants reben assessorament personalitzat per part de consultors d’alt nivell en elements cabdals de la competitivitat empresarial, com són la innovació, la transformació digital, l’estratègia empresarial, la internacionalització, el màrqueting, la comercialització, l’obertura de nous mercats i l’organització de la gestió de l’empresa.

Un total de 67 ajuntaments i 347 petites i mitjanes empreses han participat al llarg de les set darreres edicions del programa. L’avaluació de les empreses, tres anys després de la seva participació, ha estat molt satisfactòria, superant amb escreix els objectius marcats, de manera que la seva ocupació ha incrementat un 21%, la facturació un 27% i els beneficis un 87%. A més, un 72% de les empreses participants han introduït nous productes o serveis a la seva cartera, i un 64% han millorat la seva gestió.

En les set edicions anteriors, han participat amb èxit un total de set empreses de Martorell que han crescut en facturació, volum d’exportacions o plantilla, entre d’altres. ‘Accelera el creixement’ persegueix que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als propers tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d’exportació i plantilla.

L’edició d’enguany continua comptant amb les novetats introduïdes en la darrera, com la incorporació de sessions de diagnosi sobre la transformació digital i la celebració d’una jornada de networking amb la presència de les empreses participants en edicions anteriors.

La selecció d’empreses

Existeix un conjunt de variables a complir per part de les empreses participants en el programa. No obstant això, es farà una valoració cas per cas de cadascuna d’elles per escollir les que finalment participaran en el programa.
Les variables són les següents: empreses amb tres treballadors o més; empreses amb la matriu o el centre de decisió a la demarcació de Barcelona; empreses amb trajectòria empresarial igual o superior als 5 anys, i empreses amb voluntat d’invertir en el propi creixement.

El programa té una durada de 12 mesos i està repartit en tres fases. En total, inclou més de 70 hores de suport per a cada empresa. La primera fase és la de selecció de les empreses participants (3 mesos). La segona conforma el pla de creixement (31 hores en sis mesos) i la tercera fase és de suport a l’acció (46 hores en tres mesos).

Inscripcions

Les empreses interessades a participar en el programa poden rebre més informació i presentar les seves candidatures fins al 3 de juny a la seu o delegacions de PIMEC o bé als Centres Locals de Serveis a les Empreses que participen al programa, en el cas de Martorell al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (camí del Riu s/n), telèfon 93 775 31 01, moliempresa@martorell.cat. Les empreses de Martorell interessades a participar-hi s’han de posar en contacte o enviar el formulari d’inscripció. També es poden inscriure directament en aquest enllaç.