La Biblioteca Martorell compleix un mes de reobertura del servei de préstec

669

La Biblioteca Martorell arriba al primer mes de la reobertura després de la crisi sanitària de la COVID-19. L’equipament ubicat a l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals resta operatiu, de moment, per als serveis de préstec i devolució de documents, a l’espera d’ampliar-los ben aviat. El personal de l’equipament recorda als usuaris que cal seguir unes mesures de seguretat per a evitar el risc de contagis.

Prop de 160 persones han accedit, des del passat 28 de maig, a l’interior del recinte per a fer ús del servei de préstec. Ho detalla la seva directora, Mercè Parera, per a qui “tenint en compte que hem obert 20 dies, és un promig de 8 persones diàries. No està malament, tenint en compte que la gent encara està bastant confinada i que espera que oferim nous serveis”.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

Els usuaris han de complir unes mesures d’higiene per accedir, com ara posar-se la mascareta i ruixar-se les mans a l’entrada amb hidroalcohol. Parera aconsella “venir amb cita prèvia, trucant al 93 775 60 60 o escrivint a b.martorell@diba.cat i dient les preferències de llibres o novel·les. Un cop dins, nosaltres anirem a buscar-ho als prestatges i els ho lliurarem”. La devolució de volums, prorrogada fins el 31 de juliol, es pot fer a la bústia exterior, també amb la mascareta posada.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

La directora avança que “estem preparant-ho tot per oferir properament més serveis, com ara l’estudi a sala o l’accés a ordinadors, però tot això implica unes mesures de neteja i desinfecció cada cop que una persona ocupa un seient o un ordinador, i ho estem estudiant. No crec que triguem gaire, però de moment aquesta setmana encara no serà possible”.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

L’horari actual és de tardes de dilluns a dijous -de 16.00 a 19.30h-, i els matins de divendres de 10.00 a 13.30h.

Bon seguiment de les activitats virtuals

Les darreres dades del mes de maig confirmen que la Biblioteca ha experimentat un gran augment de visualitzacions, interaccions i seguidors a les seves xarxes socials –Facebook, Instagram i Twitter- en la difusió de les activitats durant el confinament. L’ascens més espectacular és en les visualitzacions de les activitats a les xarxes, que ja és de 221.874 de març a maig –fins a l’abril eren 78.883-. Respecte a les interaccions dels usuaris a les publicacions, al maig n’hi ha hagut 7.273 -5.540 d’acumulades entre març i abril-, que fan pujar la xifra a 12.813. Quant al número de seguidors, se situava en 3.947 a finals de maig.

De la seva banda, el préstec virtual (eBiblio) ha registrat al maig 615 serveis –a l’abril en van ser 563 i al març, 114-. L’augment se situa ja en el 439% respecte l’inici del confinament.

L’equipament ha organitzat durant el confinament activitats virtuals de tot tipus: bibliorecomanacions; exposicions virtuals; promoció d’escriptors martorellens; poesia; clubs de lectura de nit; celebracions de la Pasqua i de Sant Jordi; vídeo taller de manualitats de contes; el concurs Bookfacefriday o ‘El joc de la Biblio’. També ha participat aquest temps en activitats comarcals: el festival en línia ‘El Baix és Cultura’, la proposta ‘El Baix Llobregat Escriu’ i l’exposició virtual de les biblioteques de l’entorn ‘Vistes de Montserrat des del confinament’.