La Biblioteca Martorell s’omple d’activitats d’estiu per a infants, famílies, joves i adults

361
Hora del conte
Hora del conte

Aquest dimecres 8 de juliol comença a la Biblioteca Martorell el Vine i refresca’t, un compendi d’activitats lúdico-culturals tant per a un públic infantil i familiar com per a joves i adults. La promoció de contes i rondalles, el concurs d’Scrabble i el del superlector, el teatre i la xerrada sobre viatges en són les principals propostes. Aquestes activitats es faran íntegrament a la biblioteca del 8 de juliol al 12 d’agost.

Pel que fa a les activitats infantils, s’inicien el dimecres 8 de juliol a les 18.00h a la sala polivalent amb la primera de dues entregues del Sac de rondalles, contes per a nens i nenes de fins a 5 anys. Antoni Vea i Montserrat Peñalvert expliquen el conte Per què l’aigua del mar és salada. El 12 d’agost, també a les 18.00h, ells mateixos repetiran amb En sethomes i en Setgeps. Per a nens i nenes a partir de 5 anys, el Grup Zinc de l’Aula de teatre representarà la Nit de bruixes i Bruixots el divendres 24 de juliol a les 18.00h.

I tal com explica la tècnica de cultura Josefina Canals, “també us proposem el concurs del Superlector, dirigit a un públic d’entre 5 i 14 anys, en el que proposem la lectura de vint llibres. De moment, ja hi ha un centenar de participants, i animo a tots els nens i nenes a que s’hi apuntin”. Completa l’oferta infantil i familiar un concurs d’Scrabble el 16 de juliol a les 18.30h, en el que es proposa les famílies de jugar per formar paraules, amb la col·laboració de la Federació Internacional d’Scrabble en Català.

Propostes per a adults, exposicions i serveis de lectura
Per al públic jove i adult, aquest dijous 9 de juliol -19.45h- hi haurà un tastet de teatre de Josep Pere Peyró, amb el Tim Teatre, i pel dimarts 14 de juliol a les 19.00h, el tècnic de comerç, mercats i consum de l’Ajuntament de Martorell, Ferran Riera, farà una xerrada titulada Vols fer un viatge ben documentat, segur i sense problemes?

A més d’aquestes propostes, la Biblioteca mostra durant aquests dies i fins setembre les exposicions El Quixot de Joan Amades, Per què l’aigua de mar és salada? i Viu la Festa Major, i ja té completament operatius els serveis de Seebook –per descarregar a través del codi QR sis llibres- o bé l’eBiblio, el servei de préstec de llibres electrònics amb el web http://catalunya.ebiblio.es. També es pot participar en el II concurs de –més informació a www.bibliotecaspublicas.es/martorell-, i deixar-se assessorar pels farcellets: uns paquets que inclouen llibres, música i pel·lícules al gust de cada lector.