La calor i la tornada a l’escola marquen un Forastock molt visitat i amb més tendals

417

El Forastock que ha organitzat aquest diumenge l’Associació de Botiguers Nou Martorell a la rambla de Les Bòbiles durant tot el dia ha repetit la bona resposta de públic de l’any passat i ha ampliat el número d’expositors. A la cita de liquidació d’estocs d’estiu i d’inici de curs hi han estat presents 67 tendals de gairebé una cinquantena de comerços de tot tipus. Botiguers i compradors han tornat a fer evident la conveniència d’aquest tipus de fires, tant per acabar estocs amb molt bons preus com per donar a conèixer el comerç local.

Rècord de tendals d’entre les fires que, en nombre de cinc a l’any, organitza Nou Martorell. Milers de visitants “el mateix volum que l’any passat per aquestes dates”, segons el president de l’entitat Marc Casasayas, han fet un cop d’ull a alguns dels 67 expositors, que han ocupat quatre trams de la rambla de Les Bòbiles. L’afluència s’ha concentrat “a partir de quarts de set de la tarda i fins al tancament, pels volts de les 21h, en lloc del migdia, a causa de la calor”, deia Casasayas. Entre els visitants no s’ha perdut la cita l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i diversos regidors de l’Ajuntament de Martorell, que han fet una passejada per parlar amb els comerciants i interessar-se en com es desenvolupava la jornada.

Molta oferta en material escolar

L’oferta ha estat molt variada: roba -d’home, de dona i infantil-, material esportiu, sabates, bosses, bijuteria, roba de la llar, artesania, decoració, productes naturals, centres d’estètica, clíniques i decoració-, però el material escolar n’ha estat molt protagonista aquest cop per la proximitat de l’inici del curs. Ferran Jorba, de l’empresa F. Vidal, explicava que “hem portat aquí material escolar, novetats i productes que s’estan quedant obsolets, per oferir-los amb descomptes del 50 i 60% i poder renovar estocs”. Igualment s’expressava David Bascuñana, de la botiga de joguines Titu’s Kids: “oferim preus molt assequibles en motxilles i estoigs. A aquestes fires es ven sempre, però l’important és el nom i que el client vegi que estàs al dia i que surts al carrer a exposar el producte”.

A la cita s’hi han afegit cares noves. És el cas de la botiga de roba i complements de dona Sensacions. La seva propietària, Isabel Banzo, destaca que “fa un any que vaig obrir i sempre he cregut que està bé que et vegin en un lloc com aquest, et fa guanyar possibles vendes”. També ho veia així Nuria Pereiro, qui fa dos mesos que va obrir Famous Brands -roba outlet de noia i noi-: “crec que ens hem de donar a conèixer i fer-nos publicitat. A més, hem de fer entrar la roba d’hivern a la botiga i toca liquidar la roba d’estiu”.

Les opinions de visitants del Forastock

Fer una passejada, mirar ofertes i comprar si s’escau han estat el denominador comú d’alguns visitants consultats. Xavier Llauradó destacava que “anava buscant unes sabates i he vingut a mirar si ho trobava aquí. Vinc a buscar allò que necessito i si ho trobo, ho compro”. La Inma Sánchez deia que “m’ha encantat molt la fira. Hi ha molta varietat, molta gent i molt d’ambient, i avui he vingut expressament. Ho aconsello a tothom!”. Finalment, la Maria Elena Catasús reconeix que “cada cop que la fan vinc. Busco roba i calçat i he aprofitat per comprar alguna ganga. Veig bé que es faci aquesta fira, és perfecte. Hi ha moviment, força gent i és positiu que es bellugui el comerç de Martorell”.