La campanya de subvenció de llibres de text es consolida i registra 1.333 sol·licituds

366

Les oficines d’atenció a l’usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell han rebut 1.333 sol·licituds de nuclis familiars martorellencs en la VI campanya de subvenció dels llibres de text escolars per a infants de 3 a 15 anys. Aquesta xifra és molt similar a la registrada l’any passat, que va ser de 1.318. La regidora d’Ensenyament Mercè Morera considera que les xifres demostren que el programa està completament consolidat.

1.333 nuclis familiars han inclòs dins del termini establert la sol·licitud d’ajuda, una xifra molt semblant als 1.318 de 2015 i superior als 1.153 de fa dos anys. La regidora Morera exposa que “són molt semblants a l’any passat, i demostren que aquest és un ajut que les famílies de Martorell valoren de manera molt positiva i que està molt acceptat”.

Una campanya per a tothom
La campanya ha destinat enguany 40.000 euros. Morera reconeix que “ens agradaria que l’import fos més gran, i estem treballant per intentar que així sigui de cara a l’any vinent”. Paral·lelament, destaca en positiu que “és una ajuda que des del govern vam decidir que es destinés a la totalitat de famílies empadronades a la nostra localitat que porten els seus fills a les escoles, públiques o concertades, de Martorell. Sabem que hi ha famílies que passen moltes dificultats, però per a aquests casos ja els oferim altres programes que no són incompatibles amb aquest”.

Totes les demandes que compleixin els requisits marcats a les bases rebran l’import abans de la finalització del curs actual. L’ajuntament abona a les famílies sol·licitants d’aquesta campanya el 30% de la factura dels llibres de text, amb un màxim de 20 euros per Educació Infantil, 25 per Educació Primària i 30 per Educació Secundària Obligatòria.