La campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ arriba divendres a Martorell

375
'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'
'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a organitzar la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’. Es desenvolupa durant el mes de març amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions. A Martorell es durà a terme divendres, 29 de març, de 16.00 a 21.00h, a la plaça de Les Cultures.

Aquesta serà la cinquena edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat diversos ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.

En total, seran 28 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d’exercicis de rescat o d’actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.

Els ajuntaments, col·laboradors de la campanya

La campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s’han implicat en la realització de la campanya gràcies a la participació d’entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batucades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades.

Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran, amb la participació de més de 40 parcs al llarg de les 28 campanyes. El cartell d’enguany està protagonitzat per Bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del cos.

'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'
‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’