La campanya ‘Juga en família, juga als parcs’ s’estrena diumenge amb un espectacle a la plaça Pere Teixiné

2186
Festa inauguració Parc d'Europa
Festa inauguració Parc d'Europa

L’Ajuntament de Martorell engegarà aquest cap de setmana una campanya per a fomentar el joc entre els infants. Amb el nom ‘Juga en família, juga als parcs’, un cop al mes es faran espectacles infantils en diferents parcs de Martorell amb activitats que començaran a les 12.00h del migdia i seran totalment gratuïtes.

‘Juga en família, juga als parcs’ pretén potenciar les activitats a l’aire lliure als diferents parcs i places. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral, explica que “la idea va sorgir arran de la inauguració del Parc de les Famílies i de la plaça del Blat, on es van fer activitats culturals per als més petits. Vam pensar que seria una bona idea programar, al cap de l’any, una sèrie d’actuacions en diferents parcs i places per incentivar les activitats culturals i a l’aire lliure”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

En la realització d’aquestes activitats hi pren part la Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil. Una entitat que ja té un calendari establert que porta fins a Martorell aquest tipus d’activitats de lleure familiar.

'Juga en família. Juga als parcs'La primera actuació serà aquest diumenge, 23 de setembre, a la plaça Pere Teixiné, amb l’espectacle de màgia Pota de Cabra de la companyia Fèlix Brunet. L’objectiu d’aquesta campanya és promoure les activitats lúdiques a l’aire lliure i fomentar, d’aquesta manera, hàbits de vida saludables en un ambient familiar. El regidor explica que “tots els espectacles són gratuïts, i en podreu consultar el calendari al canal de notícies i a l’app Fes-t’ho a Martorell.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Jugar és un dret de tots els nens i nenes, reconegut a l’article 31 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, una llei internacional de 1989. L’esbarjo i les activitats de diversió tenen un paper fonamental en el desenvolupament de l’infant i contribueixen, gràcies a l’activitat física, a millorar la salut dels infants i dels qui els acompanyen.

Per això, fa anys que l’Ajuntament ha engegat un pla de transformació urbana de la ciutat, prioritzant la remodelació de places, jardins i parcs infantils, per tal de crear un espai públic de primer nivell que garanteixi una millor qualitat de vida per a tots els martorellencs.