La Casa de Cultura estrena dissabte el documental ‘El que la Walaa vol’

476

La Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable, amb el suport de DocBarcelona, projecten aquest dissabte, 16 novembre, a les 18.30h, El que la Walaa vol, dins el cicle Documental del mes. La cinta, que es podrà veure gratuïtament a la Casa de Cultura, ens aproparà a la vida d’una noia, des dels 15 fins als 21 anys, que s’atreveix a qüestionar allò establert i a posar en dubte les estructures que l’envolten. El seu objectiu és poder convertir-se en policia.

La Walaa és una noia adolescent que viu al camp de refugiats de Balata, a la ciutat de Nablus (Palestina). És valenta i obstinada, i ha decidit entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina. Les proves per entrar al cos policial són molt dures, però si ho aconsegueix, es convertirà en una de les poques dones policies que hi ha Cisjordània. Encara és jove i immadura, però la resignació no forma part del seu vocabulari.

La vida de la Walaa està marcada per l’instint de supervivència i la superació de grans obstacles. Després de vuit anys la seva mare torna de la presó, condemnada per haver ajudat a un terrorista suïcida. El seu germà petit pretén imitar els seus ídols en la lluita de carrer. Tot això suposa un niu de contradiccions pels plans de futur de la Walaa.

Sobre la direcció

Christy Garland ha dirigit curtmetratges de ficció i documentals premiats i aclamats per la crítica. Resident a Toronto, sovint treballa amb coproduccions dels països nòrdics. Amb distribució per tot el món, les pel·lícules de Garland ofereixen un fort component dramàtic, de caràcter punyent i transformador amb temàtiques universals. The Bastard Sings The Sweetest Song (2012, Hot Docs, Sheffield) va obtenir excel·lents crítiques en la seva estrena internacional. La seva última pel·lícula, Cheer Up (2016, HotDocs, DOC NYC) va ser considerada per la revista Vice com “un retrat colpidor del que significa ser dona i jove en l’actualitat”.