La Caserna ha acollit la trobada de la comissió executiva de l’Associació Àmbit B30

410

El Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna de Martorell ha acollit, aquest matí, la trobada de la comissió executiva de l’Àmbit B30 amb l’aprovació de diversos convenis amb altres ens per desenvolupar el pla de treball d’aquest 2016. En el consell plenari hi ha assistit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, com a secretari de l’executiva de l’Àmbit B30.

Les prioritats del pla de treball de l’Àmbit B30 per aquest 2016 són establir sinèrgies entre els centres d’investigació i el món empresarial per generar activitat econòmica i prioritzar els serveis de mobilitat del corredor i la transferència de coneixement, com a eines fonamentals per ser un territori competitiu.

El president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs, explica que “implantarem una HUB que permeti fer arribar fibra òptica a les empreses situades a polígons industrials, d’un núvol amb l’objectiu deposar a l’abast dels ajuntaments la possibilitat de ubicar els equipaments informàtics i els bancs de dades locals i la seva gestió en un centre extern o la creació d’un node d’excel·lència en producció avançada que tingui la capacitat de fabricar productes d’alta mitjançant biosensors”.

Atents al PDU del Baix Llobregat Nord

L’Associació Àmbit B30 vol posar èmfasi en la millora de les infraestructures. El departament de Territori i Sostenibilitat està elaborant el Pla Director Urbanístic d’Infraestructures i del Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica del Baix Llobregat Nord on Martorell té un paper estratègic.

Monràs reconeix que “hem de continuar treballant per la demanda necessària de les infraestructures viàries i ferroviàries i estem en contacte amb el departament de Territori i Sostenibilitat per elaborar conjuntament aquest Pla d’Infraestructures tan necessari”. En el Pla Director Urbanístic d’Infraestructures s’inclou a set municipis del Baix Nord i contempla, entre d’altres, l’enllaç del futur cinturó oest de Seat amb la Ronda Vallès (B-40).

Què és l’Associació Àmbit B30

L’Associació Àmbit B30 agrupa 55 organitzacions de 23 municipis de tres comarques (Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat) creada amb l’objectiu de potenciar i promoure el desenvolupament d’aquest territori arran d’una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, administracions i organitzacions empresarials i sindicals.