La colla del Carnaval I-cons lliura 200 euros del seu tercer premi a l’entitat Assotea Martorell

417

L’Associació Tea Martorell (Assotea) ha rebut aquest dilluns al seu espai de la Casa Mestres membres de la colla I-cons, que els han fet una donació de 200 euros. Aquest grup de mares, pares, alumnes de l’escola Lola Anglada i altres amistats, ha decidit donar íntegrament el tercer premi obtingut a la passada edició del Carnaval de Martorell a aquesta associació. Tea Martorell, nascuda fa poc més d’un any, dóna suport als familiars d’infants amb algun tipus de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

La colla anomenada I-cons participava enguany per primer cop al Carnaval de Martorell. Prop d’una trentena de mares i pares, amics i infants del centre escolar martorellenc Lola Anglada es van decidir a disfressar-se de cons d’obres i de senyals de trànsit, i van guanyar el tercer premi. La Tere Latorre va proposar de participar al Carnaval, i destaca que “com que trobar-nos tots els de la colla per fer un berenar plegats amb els diners del tercer premi era molt difícil, vam pensar que podíem fer donació a alguna causa solidària”. Per la seva banda, la Susan Lange, una altra de les integrants del grup, va proposar Tea Martorell com a destinatària: “el tercer premi va ser totalment inesperat. Ens va venir com un regal i vam pensar de tornar aquest regal cap a gent que ho necessita una mica més que nosaltres”.

La presidenta de Tea Martorell, Natalia López, s’ha mostrat molt agraïda a I-cons per la seva generositat, i ha dit que “ha estat una gran sorpresa per a nosaltres. Són uns diners que ens van fantàstics, perquè les associacions sempre necessitem emplear-los d’alguna manera”. López diu que “encara no sabem en què els invertirem, ho hem de decidir en junta”, i ha afegit que, malgrat que l’entitat és “molt jove, estem tenint molt bona acollida dels col·laboradors i de l’Ajuntament, que ens ha facilitat el local i suport organitzatiu en jornades”.

Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme
El lliurament dels diners quasi ha coincidit amb la commemoració, el passat 2 d’abril, del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Una jornada creada per l’Assemblea de les Nacions Unides el 2007 que reivindica la participació en igualtat i la promoció dels drets de les persones que pateixen el trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Aquest és un trastorn neurològic que suposa una alteració significativa en el desenvolupament de les habilitats de comunicació, llenguatge i relació social, i que comporta la manifestació d’interessos restringits i de conductes repetitives i estereotipades. Es calcula que el TEA afecta 1 de cada 150 persones al món.