La comèdia muda ‘Sherlock Jr’ estrena dissabte un nou cicle de cinema clàssic a la Casa de Cultura

436
'Sherlock Jr'
'Sherlock Jr'

L’associació Cinema de Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura, engega el cicle ‘L’encís del cinema’ destinat a la projecció de pel·lícules clàssiques. S’estrena aquest dissabte, a les 18.30h, amb Sherlock Jr, un film dirigit i protagonitzat per Buster Keaton, que es podrà veure, gratuïtament, a la Casa de Cultura.

“Dins les diferents propostes que periòdicament oferim al Cineclub del Diable de la Casa de Cultura, comencem una nova secció que es combinarà amb els cicles ‘Documental del mes’, ‘Tarda de cinema’ i el ‘Cicle Gaudí’. Proposem clàssics de tots els temps, de cinema mut o d’autor, que hagin suposat un abans i un després en la història del setè art”, ha comentat Javier Vega, membre de Cinema del Diable.

Javier Vega, membre Cinema del Diable

La primera proposta serà Sherlock Jr, una comèdia muda nord-americana de 1924, dirigida i protagonitzada per Buster Keaton. Un projeccionista i conserge de cinema (Buster Keaton) que està enamorat d’una jove (Kathryn McGuire). Després d’acabar el seu torn a la feina, el projeccionista va a visitar a casa seva, regalant-li una caixa de xocolates i un anell.

Posteriorment arriba un altre pretendent, anomenat “el xeic local” (Ward Crane), que en no tenir diners per comprar obsequis, roba un rellotge de butxaca d’una jaqueta que era a la casa. Després de vendre el rellotge, el xeic li compra a la jove una caixa de xocolates més cara.

Quan el pare de la noia descobreix que el seu rellotge va desaparèixer, l’altre pretendent guarda el rebut de venda del rellotge a la jaqueta del projeccionista. Aquest, que estudiava per a convertir-se en detectiu, s’ofereix per resoldre el cas.