La companyia automobilística SEAT tanca 2017 amb 185 treballadors més

736
Imatge dels 150 treballadors que es van incorporar ahir a SEAT
Imatge dels 150 treballadors que es van incorporar ahir a SEAT

L’any 2017 ha estat un any molt positiu per a la creació d’ocupació a SEAT. En els últims 12 mesos, la plantilla del grup SEAT ha crescut en un total de 185 treballadors, principalment per a les línies de producció de la planta de Martorell i per a projectes estratègics vinculats amb la connectivitat de l’automòbil i la digitalització de la companyia, així com per al SUV de grans dimensions que la marca llançarà aquest any i per al nou Audi A1. La companyia també ha incorporat a 75 joves que van començar els estudis a l’Escola d’Aprenents, el seu centre de formació professional dual. Des 2015, SEAT ha incrementat el nombre de professionals en 470 persones.

Al tancament del 2017, la plantilla del grup SEAT, que inclou la matriu (SEAT, SA) i filials com SEAT Metropolis: Lab Barcelona o SEAT Sport, compta amb un total de 14.672 empleats directes. Si s’inclou l’ocupació indirecta i induït, SEAT genera a Espanya més de 100.000 llocs de treball.

Addicionalment, SEAT ha arrencat l’any amb la contractació de 150 nous empleats, que reforçaran sobretot la plantilla de la línia de producció de l’Ibiza i Arona. Segons va anunciar la companyia el passat mes de desembre, aquests empleats es van incorporar ahir a SEAT amb contracte indefinit. Per respondre a l’increment en la producció, s’establiran torns addicionals en cap de setmana durant aquest any. Així, en les pròximes setmanes, la línia 2 (SEAT León) treballarà els dissabtes 27 de gener i 10 i 17 de febrer. La planta de SEAT a Martorell, el principal centre de producció dels vehicles de la marca, ha augmentat un 1,4% la fabricació d’automòbils al 2017.

Amb un total de 455.470 cotxes, Martorell ha renovat la condició de líder de la indústria a l’estat espanyol, el segon fabricant d’automòbils a Europa i el vuitè a nivell mundial. Des de 2009, la producció a Martorell ha crescut un 51% i, a dia d’avui, es fabriquen quatre models: Ibiza i Arona (Línia 1), León (Línia 2) i Audi Q3 (Línia 3). Les línies 1 i 3 compten amb tres torns de producció mentre que la 2 disposa de dos torns.