La companyia Endesa millora el servei als clients amb la reforma de la subestació de Martorell

531

La companyia Endesa ha fet treballs de reforma a la subestació de Martorell i ha renovat les proteccions i substituït els transformadors d’intensitat a quatre circuits de mitjana tensió per reforçar el servei de la instal·lació. L’actuació, que ha suposat una inversió de 42.500 euros, prepara aquesta infraestructura per al desenvolupament de les xarxes intel·ligents de futur.

Endesa ha efectuat treballs de renovació tecnològica a la subestació de Martorell per tal de millorar el servei elèctric a 25.277 clients repartits entre 10 municipis del Baix Llobregat (Abrera, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires), de l’Alt Penedès (Gelida, Sant Llorenç d’Hortons), i el Vallès Occidental (Castellbisbal).

Les tasques han consistit en la instal·lació de relés digitals de protecció a quatre sortides de mitjana tensió. Aquests elements permeten desconnectar la instal·lació quan la intensitat del corrent és superior a l’establerta. D’aquesta manera es millora la fiabilitat de la subestació sobretot davant eventuals inclemències meteorològiques i es garanteix, així, la continuïtat del subministrament elèctric.

A més, s’han substituït transformadors d’intensitat a quatre sortides de mitjana tensió. Aquests equipaments mesuren les condicions de funcionament de les línies i traspassen aquesta informació als relés per a què puguin realitzar la seva funció.

Aquesta actuació, a més de millorar la seguretat i fiabilitat de la instal·lació, permet equipar la subestació amb la tecnologia de darrera generació que és necessària per al posterior desenvolupament de les xarxes de distribució intel·ligents del futur, les anomenades smartgrids, una part imprescindible per a les ciutats sostenibles, les smartcities.