La companyia Endesa renova la subestació de Martorell i millora el servei de 35.000 clients

516

Endesa ha efectuat treballs de renovació tecnològica a la subestació de Martorell per millorar el servei elèctric a 35.000 clients de l’Alt Penedès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. En el cas del Baix Llobregat, l’àrea comprèn Abrera, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Les tasques, en les que la companyia hi ha invertit 102.000 euros, han consistit en la substitució del sistema de control i protecció a 4 línies de mitjana tensió per un de tecnologia d’última generació, amb noves connexions de fibra òptica, fet que millora la seva eficiència i el fa més maniobrable.

D’altra banda, s’han realitzat adequacions d’obra civil a l’interior de la subestació per millorar les seves característiques i també s’han instal·lat deshumificadors a l’interior de la sala de cel·les, per unes condicions d’humitat i temperatura òptimes. Per últim, s’han adequat les columnes de suport de l’estructura del parc d’alta tensió a 110 kV.

Aquesta actuació, de caràcter preventiu, forma part del Pla d’Actuacions de la companyia per millorar la seguretat i el subministrament elèctric en aquestes comarques.