La comunió entre raïm, pagesia i música clàssica fa el ple al Museu Municipal Vicenç Ros

735

El Museu Municipal Vicenç Ros va ser l’escenari escollit, aquest dimecres al vespre, per maridar música i raïm, dins els Racons del Vimart de la Festa del Roser. El públic va degustar raïm, guiat pels pagesos locals Teresa Tió i Josep Vila, i va escoltar música del duet de guitarres Ribera Sàbat. Tió va remarcar la importància i la necessitat de fer activitats relacionades amb la pagesia.

Tió i Vila van explicar davant el centenar de persones que omplien la nau de gom a gom el procés de recollida del raïm en època de la verema, el tipus d’agricultura que es practica i les varietats de raïm. La Teresa també va explicar que, a casa seva, viuen actualment la producció del vi “d’una manera romàntica: el pare i l’avi tenien més de ceps que no pas ara, però en mantenim uns quants perquè ens fa il·lusió”. La martorellenca destacava que “està molt bé que la pagesia participi activament al Roser. De fet, estaria molt bé poder reunir els pagesos productors, que en som uns quants. A Martorell estem de sort, ja que tenim una cooperativa agrícola que funciona molt bé”.

Les explicacions de Vila i Tió van venir acompanyades de peces musicals del Duo Ribera Sàbat, amb peces, entre d’altres, d’Enric Granados, Manuel de Falla o Frederic Mompou. Mentrestant, el públic maridava les notes musicals amb el tast de diverses varietats de raïm xarel·lo, merlot, parellada o cabernet sauvignon.

En acabar, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va adreçar-se a la concurrència per elogiar el paper de la pagesia local i la necessitat de donar-li ressò dins la festa del Roser.